Ми у Facebook
09.03.2014, 09:10

Як у Рівному 9 березня відзначатимуть 200-річчя Тараса Шевченка

Ми підготували перелік заходів, які відбудуться у Рівному з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Якщо ви знаєте про інші заходи з вшанування українського генія, які відбудуться цього дня у місті, - повідомляйте нам, аби, з нашою допомогою, якомога більше рівнян про них дізнались!
О 9.30 голова Рівненської облдержадміністрації Сергій Рибачок урочисто покладе квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку на майдані Незалежності у Рівному.

Рівненські журналісти читають поезії Тараса Шевченка: ВІДЕО

О 10 годині на майдані Незалежності розпочнеться урочисте віче «І мене в сім'ї великій, в сім'ї вольній, новій, не забудьте пом'янути не злим тихим словом». Під час віча відбудеться публічне масове виконання «Заповіту» Т.Шевченка випускниками шкіл Рівного, яке буде присвячене пам'яті героїв Небесної сотні. Планується, що в акції візьмуть участь 1300 школярів.

Такий різний Шевченко: портрети

Так само на майдані Незалежності з 10.30 до 18.00 відбудеться поетичний марафон «Іду на сповідь до Тараса».

У Рівному виступила Національна заслужена капела бандуристів України ім. Георгія Майбороди [Фото+Відео]

На сцені майдану Незалежності планують розмістити великий банер (4,5х3,5) з зображенням портрету молодого Тараса Шевченка. Особливість портрета: він складається з півтори тисячі фотографій рівнян (за мозаїчним принципом).

Інтерактивна карта об‘єктів, присвячених Тарасу Шевченку

Планується, що під час заходів на майдані Незалежності волонтери роздадуть рівнянавм більше чотирьох тисяч наліпок з зображенням Т.Г.Шевченка «Весна починається з Шевченка».

У Рівному вшанували Шевченка поезією "Небесна сотня"

О 13 годині урочистості до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка відбудуться у Рівненському обласному академічному музично-драматичному театрі. А о 19 годині на сцені театру - прем'єра авторської вистави Володимира Петріва "Та не однаково мені…" за творами Великого Кобзаря.

Знаєте про інші шевченківські заходи 9 березня у Рівному? Повідомляйте нам на info@ogo.ua - і ми разом розповімо про них рівнянам!

Використані матеріали khomko.rv.ua





На правах реклами