Ми у Facebook
12.03.2014, 07:41

Рівненщина: рибалки створюють власний "Автомайдан" і розпочинають люстрацію... браконьєрів

Виконавчий директор ТРК "Рівне 1" Людмила Хома - прихильник цивілізованих "правил гри" на риболовлі

Ініціативна група з боротьби з браконьєрами створена на базі Рівненського обласного клубу підводного спорту "Случ". Небайдужі активісти пропонують створити такий собі рибальський "Автомайдан" (мобільні групи швидкого реагування), а також допомогти у люстрації чиновників, які "кришують" браконьєрів.
- Кожному, хто любить такий активний вид відпочинку як спортивна риболовля, добре відомі існуючі проблеми у галузі рибоохорони - тотальна копуція, кришування браконьєрів з боку правоохоронних органів (МВС, прокуратури, судів), наслідком чого стало тотальне винищення риби та інших біоресурсів водоймищ, - розповідає член ініціативної групи Іван Єрмійчук. - Особливу небезпеку для всього живого у воді становлять засоби масового винищення риби - це браконьєрство з застосуванням так званих електроловів та використанням вибухових речовин. І хоча за ці злочини Кримінальним кодексом України передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі до трьох років, браконьєри мало на це зважають. До сьогодні їм удавалось уникати відповідальності через згадану тотальну корупцію і байдужість громадськості. Траплялись навіть такі випадки, коли впіймані інспекторами рибоохорони злочинці з електроловами уникали відповідальності в суді через те, що корумповані експерти давали неправдиві висновки про знайдені електролови. За версію "експертів", конфісковані електролови не були засобами масового знищення риби, а були, скажімо, радіоприймачами чи зарядними пристроями до автомобілів!.. Завдяки невипарвданій лояльності суддів інші упіймані на гарячому браконьєри відбувались легким переляком - отриманням у вигляді покарання незначних штрафіів або умовних термінів.

Коли рівнянам варто "перевзувати" свої авто? [+ПОРАДИ]

Щоб докорінно змінити ситуацію з охороною біоресурсів Рівненщини, в Рівному і створили ініціативну групу небайдужих громадян на базі Рівненського обласного Клубу підводного спорту та підводної діяльності "Случ". Вона пропонує створити спільні групи з інспекторами рибоохорони і проводити регулярне патрулювання водойм Рівненщини, особливо в період нересту риби.

Риболовля по-рівненськи: Басівкутське озеро

- Також ми ініціюємо створення груп швидкого реагування, які зможуть оперативно прибувати в місця виявлення фактів браконтюєрства. При цьому ми сподіваємось на активну участь небайдужих рибалок та інших громадян і просимо повідомляти про виявлені факти браконьєрства на гарячу лінію штабу 099 196 78 05 або на електронну пошту meggadin@mail.ru Сподіваємось, що ми отримаємо також достовірну інформацію про осіб із державних органів, які займаються "кришуванням" браконьєрів і передамо її у відповідні органи, для використання у люстрації причетних до корупції державних чиновників, - додає Іван Єрмійчук.

Юрій Супрунюк: "Полювання допомагає відволіктися від роботи й отримати нові враження"!





На правах реклами