Ми у Facebook
12.03.2014, 19:05

Рівненські журналісти зупиняли потерпілим кровотечу й робили штучне дихання [Фото+Відео]

Зробити штучне дихання чи зупинити кровотечу повинен вміти кожен, адже завдяки таким знанням можна врятувати не лише чиєсь здоров'я, а й життя. Рівненські медики й волонтери Червоного Хреста поділилися такими знаннями й вміннями з місцевими журналістами.
Рівненські медики наголошують, що дуже часто трапляється так, що вміючи правильно надавати першу медичну допомогу, можна врятувати чиєсь здоров'я або й життя. І не лише в революційний час, а й в мирний, адже нещасні випадки трапляються чи не щодня. Просто саме події Євромайдану, за словами медиків, підвищили суспільний запит на вміння надавати першу медичну допомогу.



Впродовж двох годин рівненські медики й волонтери Червоного Хреста вчили журналістів надавати медичну допомогу потерпілим.

У Рівному діятиме "Самооборона Майдану" на чолі з бійцями "Волинської Сотні"



Медики навчили журналістів правилам серцево-легеневої реанімації та зупинки кровотечі.

- Якщо людина не дихає, потрібно зробити 30 поштовхів на грудину двома руками на глибину 4-5 см, - розповідає інструктор з надання першої медичної допомоги Рівненської міської організації Товариства "Червоного Хреста" Людмила Грабовська. - Далі потрібно зробити два повних вдування "рот у рот" тривалістю 1 секунду кожне. Таких циклів з поштовхів і вдувань необхідно зробити п'ять й між ними перевіряти, чи не відновилось у людини дихання.



Навчили й накладати шини у випадку переломів та зупиняти кров у випадку поранень.



Цікаво, що медики демонстрували правила надання меддопомоги не лише на манекенах. Хтось із журналістів побував у "ролі" потерпілого, а хтось навпаки вчився надавати допомогу.

Рівненські медики, які працювали на Євромайдані, отримають грамоти

Усім рівнянам, які хочуть навчитися надавати першу медичну допомогу, волонтери Червоного Хреста готові допомогти й організувати такі навчання цілком безкоштовно. Звертатися, аби записатися на такі навчання, радять за телефонами 43-87-60 (Міська організація "Червного Хреста") та 22-20-94 (Обласна організація "Червоного Хреста").





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ