Ми у Facebook
14.03.2014, 16:04

У Рівному суд визнав дійсним мораторій на будівництво "скандальних" АЗС

Рівненський міський суд прийняв рішення про відмову у позові ПП "Агата" щодо заборони будівництва АЗС на вулицях Басівкутській та Соборній.
Про це повідомив депутат Рівненської міської ради Олександр Лащук.

- Це перша перемога громади за три роки судового протистояння, - пояснює депутат рівненської міської Ради Олександр Лащук. - Суд все ж таки визнав чинним мораторій і по суті заборонив будівництво АЗС на вулицях Басівкутській та Соборній. Вважаю, що це перемога усіх небайдужих рівнян, які не стояли осторонь проблем нашого міста й упродовж цих трьох років підтримували неприпустимість будівництва АЗС.

За словами депутата, на вулиці Басівкутській й досі стоїть намет, де постійно чергували місцеві мешканці, слідкуючи за тим, щоб ніхто не розпочав самовільно будувати АЗС на тій території.



- Треба подякувати цим небайдужим людям, - говорить Олександр Лащук. - І так само подякувати мешканцям Ювілейного, що навіть дорогу перекривали, протестуючи проти будівництва.

У Рівному - конфлікт навколо будівництва заправки

Ділянки, де планувалося будівництво АЗС, ймовірно, будуть виставлені на аукціон.

У Рівному громада виступила проти будівництва АЗС на вулиці Басівкутській

- Сподіваюся, що цільове призначення ділянок буде змінено, - зазначає Олександр Лащук. - Буде встановлена її реальна ринкова вартість оренди землі, а у випадку, якщо орендарі землі не підуть на поступки громади, її треба буде продати з аукціону. Так отримає користь і бюджет міста, і інтереси громади будуть забезпечені.

Приватне підприємство "Агата" має право подати апеляцію на рішення суду.





На правах реклами