Ми у Facebook
17.03.2014, 11:05

Рівненщина: школяр отримав подарунок за "енергетичний" малюнок

Восьмикласник із Корецького району Рівненщини отримав цінний подарунок за роботу, яку надіслав на конкурс малюнку «Розвиток відновлювальної енергетики – очима дітей».
Нещодавно у рамках проекту ЄС ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» пройшов обласний конкурс малюнка в школах області «Розвиток відновлювальної енергетики – очима дітей». Активну участь в цьому конкурсі взяли і учні шкіл Корецького району, інформує "Вісник Кореччини". Найкращу роботу учня 8 класу Морозівської ЗШ І-ІІІ ст. Володимира Коваля було відзначено цінним подарунком. На малюнку хлопець творчо зобразив новітні економні джерела, які використовуються без шкоди для навколишнього середовища та людини.

Маленькі рівняни малюють Україну: ФОТО

Термін «відновлювана енергетика» вживається на противагу використанню енергоносіїв, таких як видобуток копалин, до яких належать, наприклад, кам'яне вугілля, нафта, природний газ або торф. У широкому розумінні ці джерела енергії теж поновлювані, але не за мірками тривалості життя людини, оскільки процес їхнього утворення вимагає сотень мільйонів років, а їхнє використання проходить набагато швидше. Розвиток відновлюваної енергетики з використанням енергії сонця, вітру, води тощо має величезне значення з огляду на подальшу долю людства, оскільки горючі корисні копалини, що є основою виробництва енергії в наш час, мають обмежені запаси, які рано чи пізно будуть вичерпані. Ідеальним для виживання людства був би сталий розвиток, концепція, за якою виробництво й споживання в суспільстві були б збалансовані так, щоб не залежати від ресурсів, доступних тільки тимчасово.



Нічне Рівне весною: ФОТО





На правах реклами