Ми у Facebook
17.03.2014, 16:56

В Україні зареєстрували першого кандидата в президенти

Центральна виборча комісія зареєструвала першого кандидата в президенти. Ним став колишній перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

Відповідні документи, у тому числі про сплату грошової застави на 2,5 млн гривень, він подав 14 березня, повідомляє ТСН

Лідер Рівненської "Батьківщини" Микола Кучерук: ДОСЬЄ

Кар’єрний ріст

У 1984-1986 рр. працював інспектором прокуратури Донецької області. Потім два роки служив в армії. З 1988 по 1991 рр. працював юрисконсультом Донецького виробничо-торгового трикотажного об'єднання.

Ще рік стажувався в Донецькій природоохоронної міжрайонної прокуратури та прокуратури Ленінського району шахтарської столиці, після чого, побувши місяць старшим помічником прокурора того ж Ленінського району, став заступником свого шефа (у травні 1992 -го). Потім Кузьмін займав пост заступника прокурора Ворошиловського району Донецька, очолював природоохоронну міжрайонну прокурору Донецької області, був прокурором Кіровського району Донецька, начальником управління нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство прокуратури Донецької області.

У Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях нові губернатори

З 1999-го до січня 2003-го очолював міськпрокуратуру Макіївки. Наступні 10 місяців ходив у заступниках прокурора Донецької області. У листопаді 2003 року Кузьмін очолив прокуратуру Києва. Після "помаранчевої революції", в лютому 2005-го, пішов на пониження - в ​​заступники прокурора Київської області.

Зате вже у вересні 2006-го, після створення правлячої коаліції у складі Партії регіонів, СПУ і КПУ, виходець з Донецька стає заступником Генерального прокурора України.

Нагадаємо, що дострокові вибори президента України відбудуться 25 травня. Раніше екс-прем'єр Юлія Тимошенко остаточно підтвердила, що йде в президенти.





На правах реклами