Ми у Facebook
19.03.2014, 11:38

На Рівненщині встановили Рекорд Гіннеса?

У Національному університеті «Острозька академія» 18 березня відбулося закриття безпрецедентної акції світової значущості — безперервного читання поезії генія українського народу Тараса Шевченка. Марафон присвячений 200-річчю з Дня народження великого Кобзаря, а також Небесній Сотні.
Нагадаємо, що процедура поетичного марафону була погоджена із адміністрацією Книги рекордів Гіннеса та номінована на новий світовий рекорд у розділі «Найдовший естафетний марафон читання». Підтвердження свого досягнення Острозька академія має отримати упродовж трьох місяців.



Починаючи із 27 лютого, студенти безперервно читали вірші Тараса Шевченка. Відтак за 456 годин, зафіксованих на хронометрі, близько трьох тисяч учасників перечитали «Кобзар» 45 разів, а це — 11 250 творів. Спостерігали за перебігом дійства 228 свідків, серед яких — відомі громадські та культурні діячі, люди з різних куточків України, які, по-суті, не мають жодного відношення до Острозької академії, однак зголосилися взяти участь в акції задля вшанування ювілею видатного сина українського народу. Також на вимогу Книги рекордів Гіннеса у залі проведення акції цілодобово вівся відеозапис з онлайн-трансляцією на офіційному сайті Острозької академії, працювали фотографи.

Рівненський HR-фахівець Аліна Могилевська: «Бути HR-ом хотіла ще з першого курсу університету»!

За результатами поетичного марафону Острозька академія уже втретє потрапила до Книги рекордів України. Диплом, який підтверджує чергове досягнення у категорії «Масові заходи», вручив представник Національного проекту «Книга рекордів України» у Рівненській області Олександр Шустерук.



«Дев’ятнадцять діб тому о десятій ранку ми сказали: „Ми це зможемо! “. І ми це зробили, навіть, незважаючи на те, що пряма трансляція марафону читання творів Тараса Шевченка зазнала 18 хакерських атак. Це наше спільне досягнення, яке вкотре довело, що ми можемо пишатися нашими креативними, згуртованими і дружними студентами. Сьогодні має радіти не лише академія, а й уся Україна, бо уперше нашого Кобзаря вшанували на світовому рівні. У контексті подій сьогодення його творчість особливо актуальна, адже далекоглядність і пророчі слова Шевченка просто вражають», — зауважив ректор Острозької академії Ігор Пасічник під час урочистого закриття поетичного марафону.

Сьогодні на Рівненщині завершують встановлення рекорду Гіннеса

Колективне читання студентами та викладачами Острозької академії поезії Шевченка «І мертвим, і живим, і ненародженим... » стало завершальним акордом акції.





На правах реклами