Ми у Facebook
20.03.2014, 16:07

Рівнян запрошують у пригоди разом з американським героєм [+Фото]

Чимало з нас з дитинства пам'ятає книгу американського письменника Марка Твена "Пригоди Тома Сойєра". Рівненська обласна бібліотека запропонувала рівнянам пригадати цікаві пригоди маленького американського розбишаки, поєднавши читання книги з різноманітними презентаціями, виставами та флеш-мобами.
У Рівненській обласній бібліотеці дали старт новому й унікальному для нашого міста проекту - "Рівне читає "Пригоди Тома Сойєра" Марка Твена".

Проект відбудеться в рамках американської програми "Big Read" ("Велике читання"), що стартувала у США у 2006 році.

За словами бібліотекарів, у Рівному такий проект відбудеться вперше. Мета проекту - відродити традиції сімейного читання, сформувати читацьку культуру молоді міста, популяризувати твори світової класичної літератури, рекламувати книгу як поєднання читання і дозвілля населення.



Для реалізації ідеї у Рівному обрали відомий твір американського письменника Марка Твена "Пригоди Тома Сойєра".

- Ми плануємо робити різноманітні презентації як самого твору, так і присвячені життю й творчості "Марка Твена", - говорить керівник проекту Світлана Волкова. - Плануємо провести флеш-моб, посадивши людей різних поколінь десь, наприклад, у парку, щоб продемонструвати сам процес читання цього твору та багато інших оригінальних заходів.



Участь у проекті зможуть взяти й люди з обмеженими можливостями, для яких у бібліотеці записали аудіо-підкаст з текстом твору.



За словами Світлани Волкової, спільно з студентами РДГУ організують "Перекладацьку майстерню", що працюватиме над уривками оригіналу твору, а любителі малювати, зможуть спробувати намалювати портрети Марка Твена і його героїв.



У реалізації проекту бібліотекарі планують застосувати й новітні технічні можливості книгозбірень й читати "Пригоди Тома Сойєра" на електронних книжках та iPadах.



Проект триватиме до серпня і завершиться фестивалем театральних постановок за мотивами твору "Пригоди Тома Сойєра". Переможці міні-вистав отримають електронні читанки "Amazon Кіndle" від Посольства США в Україні.



Партнерами програми у Рівного також є Рівненське міське управління освіти, управління культури і туризму, а також Дубенська та Здолбунівська централізована система публічно-шкільних бібліотек.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ