Ми у Facebook
20.03.2014, 08:35

Україна вводить візовий режим з Росією

Міністерству закордонних справ України доручено запровадити візовий режим з Російською Федерацією. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій за підсумками засідання РНБО.
"Було доручено Міністерству закордонних справ запровадити візовий режим з Російською Федерацією", - заявив А.Парубій на брифінгу ввечері у середу, 19 березня.

Секретар РНБО пояснив, що МЗС вже в найближчі години має відпрацювати механізм, згідно з яким громадянам Російської Федерації "тільки за закордонними паспортами може бути допущений в'їзд в Україну".

"Дано доручення в найкоротший термін, наскільки це технічно можливо, запровадити в дію це рішення РНБО", - сказав він, повідомляють Факти. ICTV.

Росія анонсувала введення візового режиму з сусідніми державами, звідки йдуть основні міграційні потоки, в тому числі з Україною, ще в січні 2014 року. Влада РФ назвала тоді цей крок захистом національних інтересів своїх громадян і "щоб росіяни могли спокійно переміщуватися в Європейський союз". Про це заявив в інтерв'ю державному російському телеканалу віце-прем'єр російського уряду Дмитрій Козак, пише Сегодня.

Як виготовити закордонний паспорт мешканцям Рівного та Рівненської області

Нагадаємо, ще на початку березня в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявив, що питання про введення візового режиму для громадян Російської Федерації не стоїть на порядку денному нової українскьої влади.

Натомість з 15 березня 2014 року органи прикордонного контролю Російської Федерації не пропускають громадян України без оформлених у встановленому порядку офіційних запрошень, гарантії або підтвердження наявності коштів для проживання і виїзду, а також полісу медичного страхування.





На правах реклами