Ми у Facebook
20.03.2014, 19:48

Лопата по-рівненськи, або Що ж винайшов рівненський семикласник?

Здавалося б, як і чим можна удосконалити чи не найпотрібнішу річ в арсеналі будь-якого господаря – лопату? А от рівненському семикласнику вдалося створити новий винахід – унікальну лопату, робота з якою не втомлює спину та руки.
Іван Мірошніченко – вихованець Рівненської Малої академії наук, працює з керівниками Ярославом Боровим в гуртку «Практичне винахідництво» та Андрієм Малюгою в гуртку «Машинобудування» над засобами малої механізації в сільському господарстві.



Їхній винахід – ергономічна лопата, завдяки якій вирощені рослини можна викопувати швидко, незалежно від ширини грядок. Тим більше, така лопата дозволяє зменшити навантаження на руки людини, збільшити швидкість копання і підвищити ефективність, тобто після її використання спина та руки не болітимуть, адже для цього не потрібно нагинатися. До речі, його винахід вже отримав два патенти. Іван планує запустити свій винахід у серійне виробництво.

Які типи захисних споруд є у Рівному?

Як зазначає сам Іван, на створення такої лопати його надихнув один з методів Альтшуллера:
– Ми удосконалили ергономічну лопату – придумали переставні ручки, завдяки яким можна перекопувати землю, не докладаючи великих зусиль для цього. На виробом ми працювали близько півроку, виготовлений він з заліза. Звичайно ж, використовували лопату на практиці – перевіряли на присадибних ділянках, тепличних господарствах та в організації озеленення та благоустрою Рівного.

Незважаючи на Іванове захоплення механікою, серед шкільних предметів йому найбільше подобається фізкультура та хімія. У вільний від навчання та занять в Малій академії наук хлопець ще займається спортом – відвідує секцію боксу, захоплюється катанням на ковзанах та велосипеді. На відміну від своїх однолітків, багато з яких аж занадто захоплюється комп’ютерними іграми, Іван не просиджує свій вільний час, граючись у них.

Представники рівненського Автомайдану запрошують за круглий стіл перевізників та ДАІ

На запитання, чи працює Іван над новими винаходами, юнак відповів, що поки ні, ідеї певні має, вони пов’язані вони з обробкою ґрунту, але ще не озвучує їх.

До речі, минулоріч восени Іван Мірошниченко презентував свій винахід на Все­українській виставці-конкурсі молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України» в рамках фестивалю «Sikorsky Challenge», де юні винахідники з 20 областей України дивували Київ своїми винаходами та розробками.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини