21.03.2014, 12:02
Рівненщина готується до нересту: рибу варто залишити у спокої
Незважаючи на наближення нересту, який вважається непростим періодом у життєдіяльності водних біоресурсів, Рівнерибоохорона звертає увагу громадян на важливість надання можливості водним біоресурсам та водним безхребетним спокійно пройти цей етап у їхньому розвитку.
Прес-служба Рівнерибоохорони повідомляє, що в першу чергу звертається увага на те, що велику й практично вирішальну роль відіграють температурні показники. Якщо температура води дуже тепла, або, навпаки, занадто холодна, то нерест може взагалі не розпочатися, або пройти частково. Від різкої зміни температури води може загинути ікра й мальок.
Для того, аби пройти цей процес нересту, риба йде у так звані нерестовища. Час нересту риби в різних місцевостях не співпадає, оскільки температурні показники для окремих видів риб різняться. Так, щука та окунь нерестяться при температурі води не менше 7 С; в’юн, плітка, форель при 8 С; лящ, стерлядь, судак при 12 С; карась - за температури 14 С; короп, сазан - при 18 С; найбільш теплолюбиві сом та товстолобик - 20 С.
Проте не лише температурні показники є вирішальними для повноцінного проходження нересту, а й кисневий режим, наявність субстрату для відкладання ікри, а також наявність партнера.
Усі ці факти наводять на очевидний висновок: для того, аби риба «пішла на нерест», їй необхідна велика кількість сприятливих природних факторів. Не говорячи вже про небезпеки, які їх можуть чекати від так званих «рибалок-любителів». У свою чергу звертаємося до рибалок, які полюбляють такого роду відпочинок, шанобливо та бережно ставитися до водних біоресурсів, які готуються до нересту.
Також висловлюємо прохання в разі виявлення фактів порушення Правил любительського та спортивного рибальства повідомляти про це до Рівнерибоохорони.
Телефон «гарячої лінії» (0362)63-39-32.
Для того, аби пройти цей процес нересту, риба йде у так звані нерестовища. Час нересту риби в різних місцевостях не співпадає, оскільки температурні показники для окремих видів риб різняться. Так, щука та окунь нерестяться при температурі води не менше 7 С; в’юн, плітка, форель при 8 С; лящ, стерлядь, судак при 12 С; карась - за температури 14 С; короп, сазан - при 18 С; найбільш теплолюбиві сом та товстолобик - 20 С.
Проте не лише температурні показники є вирішальними для повноцінного проходження нересту, а й кисневий режим, наявність субстрату для відкладання ікри, а також наявність партнера.
Усі ці факти наводять на очевидний висновок: для того, аби риба «пішла на нерест», їй необхідна велика кількість сприятливих природних факторів. Не говорячи вже про небезпеки, які їх можуть чекати від так званих «рибалок-любителів». У свою чергу звертаємося до рибалок, які полюбляють такого роду відпочинок, шанобливо та бережно ставитися до водних біоресурсів, які готуються до нересту.
Також висловлюємо прохання в разі виявлення фактів порушення Правил любительського та спортивного рибальства повідомляти про це до Рівнерибоохорони.
Телефон «гарячої лінії» (0362)63-39-32.

Категорія: Новини > Новини Рівного
Автор: Артем ШАГОФЕРОВ Переглядів: 2735Інші статті рубрики:
У центрі Рівного зводять платну громадську вбиральню

На майдані Незалежності в Рівному триває будівництво громадського туалету.
переглядів: 162
На Рівненщині готують комунальні будівлі для облаштування житла переселенцям

У Рівненській області триває підготовка комунальних об’єктів для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.
переглядів: 174
Мінометника з Вараша відзначили почесною нагородою Головнокомандувача ЗСУ

Боєць третього батальйону Окремої Президентської бригади Василь Харечко удостоєний нагрудного знака “Золотий Хрест” — відзнаки Головнокомандувача Збройних Сил України.
переглядів: 181
У парку на Грабнику в Рівному приберуть аварійні об’єкти та встановлять відеоспостереження

У Рівному ухвалили рішення демонтувати аварійні конструкції в парку на Грабнику задля безпеки містян.
переглядів: 199
У Рівненській обласній дитячій лікарні планують відкрити психоневрологічне відділення

У Рівненській обласній дитячій лікарні готуються до створення психоневрологічного відділення.
переглядів: 214