Ми у Facebook
25.03.2014, 14:08

15 років з дня загибелі В'ячеслава Чорновола: історія Народного Руху на Рівненщині

Сьогодні, 25 березня, виповнюється 15 років з дня загибелі політичного діяча, керівника депутатської фракції Народний Рух України, В'ячеслава Чорновола. Згадаймо, якою була історія Народного Руху на Рівненщині.
Микола Поровський, Василь Червоній, Віктор Данилов, Валентин Королюк... Усіх цих людей об'єднує те, що в різний час вони очолювали на Рівненщині найвідомішу в Україні партію національно-демократичного спрямування – Народний Рух України.

До переліку цих прізвищ днями додалося ще одне: Олександр Лащук. Колишній кандидат у мери Рівного, виключений рік тому зі “Свободи” депутат Рівнеради, відомий неодноразовими гучними заявами і активною протестною діяльністю, він очолив обласну організацію партії з багатою історією, але непевним політичним майбутнім. Потужний бренд у минулому, сьогодні Рух загубився серед прапорів “Батьківщини”, “Свободи” та “УДАРу”. Якщо колись Рівненщину впевнено називали “рухівською” областю, то сьогодні скоріше б сказали – “свободівська”.

Газета "ОГО" за 20 березня - читайте онлайн


На що розраховує за таких умов новообраний головний рухівець? Ми запитали про це в нього самого — але разом із тим вирішили пригадати історію партії, яка впродовж багатьох років була на Рівненщині “номер один”. Пригадати не лише тому, що вона дала “путівку” в житті цілій когорті яскравих фігур, багато хто з яких і нині — на подіумі української політики. А ще й тому, що, пригадуючи новітню політичну історію, можна і варто проводити паралелі з днем сьогоднішнім.

"Рівненська газета" - читайте свіжий номер

Статтю "Рух: перезавантаження" та ще багато цікавого читайте в онлайн-версії газети "ОГО".

Щоб прочитати "ОГО", перейдіть за посиланням:
http://ogo.ua/files/pdf/ogo.pdf





На правах реклами