Ми у Facebook
24.03.2014, 17:32

Як зберігати мисливську зброю: поради рівнянам

Зброя повинна мати спеціальне місце для зберігання - їй не місце десь у закутку чи під ліжком.
Зберігання мисливської зброї повинно здійснюється в порядку, передбаченому статтею закону "Про зброю". Мисливська зброя повинна зберігатися в умовах, що забезпечують її схоронність, безпеку зберігання що й виключають доступ до нього сторонніх осіб.

Першочергове правило - у домашніх умовах зброю слід зберігати розібраною. Рушниці й боєприпаси потрібно зберігати окремо один від одного, у металевих шафах з надійними запорами. Споряджені патрони, капсулі й порох - вдалині від нагрівальних приладів. Димний порох - окремо від бездимного. Бажано не зберігати порох в одному місці з капсулами й патронами.

Як правильно рівнянам зберігати зброю вдома

Вибираючи збройний сейф, знайте, що крім рівня його, безпеки необхідно враховувати ще й таке: яка зброя буде зберігатися в шафі (сейфі), яку кількість рушниць потрібно в ньому розмістити, куди буде кріпитися шафа (сейф), чи будуть зберігатися в ньому патрони і т.д.

Металевий сейф із замками не дозволить стороннім особам та дітям добратися до зброї. З таким сейфом мисливець буде відчувати себе більш спокійно та комфортно, знаючи, що його зброя перебуває під замком у металевому ящику або сейфі, і ніхто не зможе скористатися нею.

Якщо ви прагнете захистити вашу зброю від пожежі, то найбільш оптимальне співвідношення рівня вогнестійкості/ціна сейфа за вогнестійкими сейфами із сертифікатом 120Б.

Збройові сейфи призначені тільки для зберігання зброї. Ви таким чином будете дотримуватися Закону. Виробники в наш час пропонують сейфи з більш солідною конструкцією, тобто, збільшеною товщиною стінок сейфів, різні модифікації замків й т.д.

Як правильно рівнянам зберігати зброю вдома

Зовнішня поверхня сейфа може бути оброблена масивом коштовних порід дерева (з різьбленням по дереву або без неї), але замість масиву також використовуються інші більш дешевші варіанти.

Характерні групи металевих шаф і збройових сейфів:

Найпростіші вироби для зберігання стволів - це збройові шафи економ класу. Виготовлені вони з 1,5 мм сталі. Вогнестійкості, як такої, у них немає. Зломостійкість теж не дуже впевнена. Замки на таких виробах ключові, їх ще називають «поштовими». Завдяки невеликій ціні, такі шафи завоювали в Україні всенародне визнання.

Далі йдуть металеві шафи з 2-мм сталі. Замки там теж ключові, але рівнем вище. Найпоширеніша група - незасипні збройові сейфи. Виготовлені з 3-мм сталі, або корпус 3-мм, двері 5-6 мм. Зломостійкість таких сейфів досягає першого класу. Замки ключові сувальдного типу. Також можуть поставлятися з електронними замками, рідше з кодовими механічними.





На правах реклами