Ми у Facebook
25.03.2014, 16:00

Яценюк пропонує ліквідувати облдержадміністрації

Під час наради з представниками органів місцевого самоврядування, де був присутній також і мер Рівного Володимир Хомко, Арсеній Яценюк заявив про бажання ліквідувати обласні державні адміністрації.
Сьогодні у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулася нарада, головною темою якої було обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

На цій нараді, до речі, був присутній також міський голова Рівного Володимир Хомко. Про це повідомили у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Хто очолить райдержадміністрації на Рівненщині [СПИСОК]

«Як прем’єр-міністр, я наполягаю на ліквідації облдержадміністрацій, і вважаю це рудиментом минулого», – сказав прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час наради. Про це йдеться на Радіо Свобода.

У зв’язку з цим Яценюк заявив про необхідність створити місцеві виконавчі комітети в регіонах, після внесення змін до Конституції і законодавства України.

«Виконкоми мають узяти на себе всю повноту відповідальності за стан справ у кожній області. Це дасть можливість в першу чергу підвищити підзвітність тих людей, які розпоряджатимуться ресурсами місцевої громади», – сказав Яценюк.

Пропозицію прем’єра про ліквідацію ОДА присутні зустріли оплесками.

Згідно з чинною Конституцією, голів ОДА призначає Президент країни.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ