Ми у Facebook
29.03.2014, 08:03

На Рівненщині за вдале проходження люстрації пропонують $ 2 000

На Рівненщині багато громадських активістів намагаються проводити процес люстрації. В області діє Люстраційний комітет, до якого входять близько 60 членів. З'явилася інформація про те, що люстраторам на Рівненщині пропонували гроші за вдале проходження люстрації.
Про те, що на Рівненщині за вдале проходження люстрації начальника управління пропонували $ 2 000-3 000 повідомив член громадянської мережі "ОПОРА" Роман Мартинпід час прямого ефіру в програмі "ТелеМайдан" на телеканалі "Рівне 1".

- Принципово, ми з самого початку говорили про те, що люстрація – це набір принципів, а ні в якому разі не люди. Ми це говорили саме через те, що, як тільки з'являються люди, які вирішують чиїсь долі, то в нашій країні вони одразу ж стають об’єктами підкупів, погроз, вмовлянь, друзів, - розповідає Роман Мартин.

Хто є членами Люстраційного комітету Рівненської області? [+СПИСОК]

- Мені відомо дуже багато таких фактів, коли до мене особисто і до інших членів люстраційного комітету зверталися з пропозиціями. Знаходилися навіть родичі якогось чиновника, які намагаються на цей процес вплинути. Суми, які я чув, це 2 000 – 3 000 доларів за посаду начальника певного управління.

ВІДЕО: У Рівному - нове політичне ток-шоу "ТелеМайдан" [+Відео]

Нагадаємо, що вже тричі Люстраційний комітет Рівненської області проводив люстрацію начальників на посаду УМВС у Рівненській області, але остаточного рішення так і не приймав. Троє, запропонованих кандидатів, набрали по 17 голосів комітету, а отже не набрали необхідної більшості. На разі люстрацію на посаду начальника управління не проходив ніхто.





На правах реклами