Ми у Facebook
30.03.2014, 09:02

У ЦВК подали документи вже 16 кандидатів у президенти [+СПИСОК]

Станом на вечір 29 березня 16 осіб уже офіційно заявили, що вони будуть брати участь у позачергових президентських виборах 25 травня.
Частина з них – самовисуванці, а частину сьогодні масово висували у кандидати з'їзди партій. Із трьох лідерів Майдану на вибори йде тільки свободівець Олег Тягнибок. Сьогодні його кандидатуру затвердила його ж партія, пише ТСН

Ще один лідер Майдану Арсеній Яценюк заявив, що поки працюватиме прем'єр-міністром. "Батьківщина" ж висунула в кандидати екс-прем'єрку Юлію Тимошенко.

Від потенційного крісла гаранта Конституції відмовився ще один лідер Майдану – Віталій Кличко. Він заявив, що балотуватиметься на міського голову Києва. Своїм місцем у списку кандидатів у президенти Кличко поступився народному депутатові Петру Порошенко, який нині має найвищий рейтинг серед потенційних кандидатів у президенти. Його кандидатуру сьогодні підтримав з'їзд "УДАРу".

Партія “УДАР” висунула П.Порошенка в Президенти, а В.Кличка – в мери Києва


Партія регіонів також визначилася зі своїм кандидатом у президенти – підтримали колишнього голову Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. Натомість ще один регіонал – Сергій Тігіпко, якого партія офіційно не висунула, зареєструвався у Центрвиборчкомі самостійно.

Також цими днями однопартійці висунули в кандидати лідера Радикальної партії, нардепа Олега Ляшка та лідера партії "Громадянська позиція" нардепа Анатолія Гриценка, лідера Української народної партії Олександра Клименка.

Ольга Богомолець йде у президенти

Подали документи у ЦВК головний комуніст України Петро Симоненко та екс-міністр соціальної політики Наталія Королевська. Самовисуванцями йдуть на вибори голова наглядової ради ТОВ "Ньюс Нетворк" Вадим Рабінович, лікар та активіст Майдану Ольга Богомолець, лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош, регіонал та екс-віце-прем'єр в уряді Азарова Юрій Бойко.

Несподіваним кандидатом сьогодні став представник "Інтернет партії України" Дарт Вейдер. Чоловік свого часу змінив своє справжнє ім'я на нове – як в одного з героїв культової фантастичної саги "Зоряні війни". Найпершим кандидатом ЦВК зареєструвала адвоката Рената Кузьміна. Свого часу він був першим заступником генпрокурора Віктора Пшонки, а пізніше – заступником секретаря Ради нацбезпеки та оборони за президентства Януковича.

Зареєстровано ще одного кандидата на пост президента України

Нагадаємо, документи на реєстрацію від кандидатів у президенти Центральна виборча комісія прийматиме до 24:00 неділі, 30 березня. Вибори відбудуться 25 травня.
Більше читайте тут:





На правах реклами