Ми у Facebook
30.03.2014, 20:53

Мешканці Криму отримують прописку в міфічній «Кримській області» Росії?

Жителям Криму видають паспорти з пропискою у «Кримській області». Так, на фото одного з виданих Росією паспортів в Севастополі зазначено, що його власник проживає в «Кримській області».
Жителям Криму Росія видає паспорти з пропискою в області, якої не існує. Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Він опублікував фото такого паспорта. Там зазначено, що його власник проживає в місті Севастополь «Кримської області» РФ, передає Українська правда.

Крим стане новим Лас-Вегасом

«До питання про правове свавілля росіян в Криму і Севастополі. Варто поглянути на фото нижче (це штампи в паспортах, які зараз з посилено практикує «нова влада» в Севастополі — Севастополь вказаний як місто якоїсь «Кримської області РФ»). І згадати Федеральний конституційний закон РФ від 21.03.2014 № 6-ФКЗ «ПРО прийняття до Російської Федерації Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів — Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя», — зазначив Тимчук.

Військовослужбовці внутрішніх військ Криму покинули півострів

Він пояснив, що Севастополь не має статусу міста федерального значення, що випливає з штампу — він приписаний до якоїсь «Кримської області». А сама Кримська область на даний момент — неіснуючий суб'єкт федерації.

«Тобто Росія в Криму плює на власне законодавство, як може», — зазначив Тимчук.

Натомість чимало користувачів інтернету та читачів OGO.ua звернули увагу на те, що у графі, в якій написано "Кримська область" - зазначають інформацію про місце народження людини. А як відомо, з 30 червня 1945 року по 12 лютого 1991 існувала така адміністративна одиниця Радянського Союзу, як Кримська область.





На правах реклами