Ми у Facebook
03.04.2014, 13:34

Рівненщина: рятувальники провели рейд по церквах

З огляду на те, що наближається Великдень, рятувальники ДСНС вжили ряд заходів щодо забезпечення безпеки громадян під час святкування.
Про це повідомили з ГУ ДСНС України у Рівненській області.




03 квітня фахівці обласного управління Держслужби з НС перевірили стан протипожежного захисту ряду релігійних закладів обласного центру. Під час заходу особлива увага зверталась на стан утримання електрогосподарства та приладів опалення, шляхи евакуації громадян, протипожежне водопостачання та сигналізації, виконання заходів безпеки при користуванні свічками, наявність в будівлях вогнегасників, знаків пожежної безпеки тощо.



Також настоятелям церков було роз’яснено порядок дій на випадок виникнення пожежі та вручені пам’ятки, в яких відображені всі основні питання пожежної безпеки. Крім того, рятувальники нагадали священнослужителям правила застосування вогнегасників. Аналогічні рейдові перевірки напередодні Пасхальних свят були проведені в кожному храмі області.
З цим зазначимо, що в дні святкування Великодня всі підрозділи ДСНС області працюватимуть в режимі підвищеної готовності. Крім того, у ніч святкування пожежно-рятувальні підрозділи, члени добровільних пожежних дружин та місцевої пожежної охорони будуть чергувати безпосередньо в церквах і слідкувати за дотриманням протипожежного режиму.



У конкурсі "Великоднє диво" з’явився перший учасник

Основні вимоги правил пожежної безпеки в церковних закладах:
- не залишайте без нагляду запалені свічки, відкритий вогонь;
- не використовуйте для освітлення тимчасову електромережу або таку, що має пошкодження ізоляції;
- ні в якому разі не перекривайте шляхи евакуації;
- не використовуйте для прикрас легкозаймисті матеріали.
У разі виявлення пожежі негайно повідомте про це в пожежно-рятувальну службу за номером 101. Назвіть точну адресу і своє прізвище, повідомте про наявність людей в зоні пожежі. Приступіть до гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння та евакуації людей і матеріальних цінностей.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ