Ми у Facebook
08.04.2014, 11:22

Рівненська область: На місці, де підірвався підліток, знайшли ще два боєприпаси

Нагадаємо, у неділю, 6 квітня, в лісовому масиві поблизу села Зоря Рівненського району вибух артснаряда смертельно поранив другокурсника. Після цього піротехніки знайшли й інші боєприпаси.
У лісовому масиві поблизу села Руда Красна Рівненського району рятувальники виявили артснаряд калібром 80 мм часів Першої світової війни.

Окрім того, 7 квітня знайшли 76-міліметровий артснаряд у лісі смт. Клевань Рівненського району. Місце знахідки взяли під охорону працівники міліції, а під вечір боєприпаси знешкодили. ГУ ДСНС у Рівненській області нагадує, що брати вибухонебезпечний предмет у руки, переносити його, кидати у вогонь, розбирати — смертельно небезпечно.

На Рівненщині від вибуху артилерійського снаряду загинув підліток

Навіть найбільш уразливі частини боєприпасів (підривачі, детонатори) десятками років за будь — яких умов зберігання не втрачають своєї смертоносної сили. Час та неналежні умови зберігання не впливають на вибухівку і запали. Не варто намагатись самому розібратися зі знайденим підозрілим предметом.

Рівненщина: чоловік віз тіло вбитої жінки, а згодом сам помер у лікарні [ОНОВЛЕНО]

У деяких боєприпасах для ускладнення їх зняття та знешкодження, крім традиційних підривачів, додатково встановлені різноманітні „сюрпризи", з якими і досвідченим саперам, навіть застосовуючи спеціальне спорядження, нелегко (а інколи — і неможливо) справитися.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ