Ми у Facebook
08.04.2014, 11:43

Рівненщина: чи збільшаться тарифи на проїзд у маршрутках?

Перевізники Рівненщини просять владу збільшити тарифи на проїзд у маршрутках. Вони обіцяють провести акцію протесту, якщо влада відмовиться переглянути ціни на проїзд.
Громадські організації та звернулись з офіційним зверненням до голови Рівненської ОДА і міського голови міста Рівне з проханням затвердити новий тариф на перевезення маршрутними транспортними засобами. Перевізники пропонують затвердити тариф на перевезення маршрутними транспортними засобами в місті Рівне у розмірі 3.0 грн., а на приміських та міжміських маршрутах 0,36 грн. за 1 км.

- Головною причиною цього звернення є складна економічна ситуація в нашій державі, а особливо на ринку паливно-мастильних матеріалів. Нині ж вартість пального збільшилася на 40%, мінімальна заробітна плата на 25%, основні витрати на запасні частини та технічне обслуговування на 40%. А востаннє тарифи на проїзд (до 2,0 грн.) в місті Рівне піднімалися в 2011 році при ціні дизпалива 8,50 грн, - пояснює голова правління ГО Сергій Овчинніков.

Чи продовжать на Рівненщині газифікацію сіл?


- Залишення без змін вартості проїзду розміром 2,0 грн., призведе до здійснення перевізниками збиткових перевезень пасажирів, а це в свою чергу - до погіршення якості послуг внаслідок порушення (відміни, обмеження) графіків руху автобусів, зниження безпеки перевезень через старіння та знос рухомого складу.

Рівненщина: чорнобильцям компенсують витрати за харчування

Оскільки пальне подорожчало на 40 %, то міська влада, вже давно мала переглянути тариф на перевезення пасажирів в міських автобусних маршрутах загального користування (що здійснюються у режимі руху маршрутного таксі) у місті Рівне.

- До цього часу перевізники не вдавались до акцій громадської непокори, намагаючись вирішити цю проблему цивілізованим способом в межах чинного законодавства України. Тому, якщо влада не виконає вимог законодавства щодо перегляду діючого тарифу на перевезення, перевізники обіцяють звернутися до прокуратури і розпочати безстрокову акцію протесту, - розповів президент ГО „Союз перевізників України” Валентин Демчук.





На правах реклами