Ми у Facebook
09.04.2014, 17:22

Активісти пікетували російські банки

В обласному центрі Волині «Правий сектор», Волинська «Самооборона Майдану» та Автомайдан України пікетували російські банки. Активісти пікетували п’ять російських банків: «Сбербанк Росії», «ВТБ банк», «Промінвестбанк», «VS Банк» та «БМ Банк».
Про це повідомляє портал ВолиньІнфо.

Активісти навідалися у кожний із цих банків, щоб висловити свою патріотичну позицію. Вони вважають, що російські банки є прямим джерелом фінансування російської агресії щодо України. На гроші цих банків діють диверсійні і сепаратистські групи, агенти Кремля, озброюється російська армія та фінансуються спецслужби. В умовах фактичної війни з Росією неприпустимо фінансувати кремлівського ворога жодною копійкою. Окрім фінансової складової, такі установи збирають розвідувальну інформацію та контролюють українських клієнтів, мають вплив на економічну ситуацію в країні тощо.

Нові штурми на Сході України: сепаратисти захопили луганську СБУ та ОДА в Донецьку і Харкові [Фото+Відео]

Також представники громадських середовищ закликають російські банки припинити свою діяльність на теренах Волині і демонтувати вивіски із назвою ворожої країни.

Спочатку активісти завітали до «Сбербанку Росії», котрий розміщений на проспекті Волі, 11. Двері банку спочатку були зачинені, проте потім їх відчинив радник голови правління банку Валерій Попко. Працівниці банку попереджували активістів та журналістів про заборону відео та фотофіксації, але присутні на це не зважали. Валерій Попко переконував активістів, що банк не фінансує російську армію, мовляв, вона фінансується із бюджету. «Ніякого відношення до фінансування агресора наш банк не має», – сказав він.

У цьому банку не захотіли зняти вивіску із словом «Росія». Тому активісти вилізли на драбину і скотчем та чорним пакетом заліпили вивіску. Приїхав навіть наряд міліції, котрий викликали із банку, але він діям активістів не заважав.

У «БМ Банку» керівник відділення Микола Дуда пояснив, що банк незабаром викуплять українці. Вивіску вони не демонтували, але пообіцяли співпрацювати із активістами, аби їхні вимоги були виконані.
У «Промінвестбанк» на вулиці Степана Бандери присутніх закликали подумати про подальшу долю 3 тисяч працівників, котрі тут працюють. У відповідь активісти пояснили, що є купа українських банків, де можна використати свій досвід. Представниця від керівництва банку Наталія Суркова навіть вийшла на ґанок будівлі, щоб на власні очі переконатися, скільки людей прийшло підтримати «Правий сектор», «Автомайдан України» та Волинську Самооборону Майдану.

«ВТБ банк» на вулиці Шопена був зачинений. Мовляв, через технічні причини, але працівники всередині нього були. Тому активісти теж приставили драбину і почепили свої наклейки на назву банку.

Із «VS Банк» на проспекті Волі, 14 стався кумедний випадок. Спочатку активісти навіть вибачилися, що марно потурбували працівників банку, але пізніше повернулися, бо 100% власником банку є Російська Федерація.

Також активісти побували у представництвах російських банків на вулиці Рівненській.

Зауважимо, що це – не остання зустріч представників громадських середовищ із банкірами. Ймовірно, вони завітають до них через тиждень.






На правах реклами