Ми у Facebook
11.04.2014, 17:35

Скільки грошей приносять українські заробітчани державі [ІНФОГРАФІКА]

У 2013-му грошові перекази з-за кордону перевищили суму чистих залучень держави і корпоративного сектору у вигляді кредитів і облігаційних позик.
За даними НБУ, обсяг грошових переказів в Україну з-за кордону в минулому році досяг $ 8,5 млрд, що на 13,4% перевищило показники 2012 року.

Левову частку цього потоку склали фінансові надходження українських заробітчан. Тим часом інші канали надходження валюти неабияк збідніли. Зокрема, обсяг експорту товарів з України скоротився на 7,5%, склавши $65 млрд, - пише finance.liga.net


Уряд ввів "податок на збиток" - експерт








Через несприятливу ситуацію на зовнішніх ринках знизилися практично всі основні статті українського експорту: на 20,7% - продукції машинобудування, на 13,8% - хімічної продукції, на 7,0% - металургійної та на 4,8% - аграрної. Обсяг імпорту товарів в Україну за підсумками року перевищив експорт на $19,6 млрд.

З експортом послуг ситуація виглядає більш благополучно - тут профіцит склав $4,1 млрд. А в порівнянні з 2012 роком був відзначений приріст на 2,7% за рахунок телекомунікаційних, комп'ютерних та інформаційних послуг.

На Рівненщині зростають надходження до бюджету


У порівнянні із внеском вітчизняних заробітчан досить незначним є і обсяг прямих іноземних інвестицій, які в 2013 році в порівнянні з попереднім періодом скоротилися практично вдвічі - до $3,8 млрд.






На правах реклами