Ми у Facebook
19.04.2014, 07:30

У православних - Страсний тиждень: що можна і що не можна робити у ці дні

У понеділок, 14 квітня, почався Страсний тиждень - остання і особливо сувора седмиця Великого посту. Вона присвячена згадуванням про страждання і смерть Ісуса Христа і цього року триватиме до 20 квітня. А завершиться Страсний тиждень опівночі 20 квітня, коли православні святкуватимуть Великдень.
Кожен день Страсного тижня має особливий сенс і всі богослужіння послідовно «відтворюють» останні дні життя і страждання Ісуса Христа. Кожен день Страсного тижня називається Великим.

Як зробити свічку “Великоднє яйце” власноруч [+Фото]

У Великий понеділок згадується старозавітний патріарх Йосип, проданий братами в Єгипет, як прообраз Ісуса Христа, який страждає, а також євангельське оповідання про прокляття Ісусом безплідної смоковниці. Вона символізує душу, що не приносить духовних плодів, якими є істинне покаяння, віра, молитва і добрі справи.

Як відпочиватимемо на Великдень та травневі свята

У Великий вівторок згадується викриття Ісусом фарисеїв і книжників, і читаються притчі, сказані Ним у Єрусалимському Храмі. Це притчі про данину кесареві, про воскресіння мертвих, про Страшний суд, про десять дів і таланти.

Святые места Ровенской области

Які особливості інших днів Страсного тижня - читайте на RU.OGO.UA.





На правах реклами