Ми у Facebook
24.04.2014, 17:31

Російські війська підійшли впритул до кордонів України на Луганщині

Російські військові, прикриваючись помилковою інформацією про події в Україні, наближаються впритул до українського кордону.
Як повідомляють «Коментарі», про це на своїй сторінці в Facebook повідомив правозахисник Костянтин Реуцький.

«Російські частини підійшли впритул до кордонів Луганської області. Вони в зоні видимості наших прикордонників. Наші частини в Краснодоні, Свердловську та Бірюковому блокуються цивільними, люди не дають військовим висунутися на позиції. Інформація підтверджується офіцерами, з якими ми контактуємо», - написав Реуцький.

В Слов'янську з’явилася бронетехніка та вертольоти. Є загиблі [ОНОВЛЕНО]

Батальйонні і тактичні групи Південного і Західного військових округів Росії почали навчання в прикордонних з Україною районах. Про це заявив міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Російський міністр заявив: "У зв'язку з концентрацією великої кількості українських військ в прикордонних з Росією районах і початком активної фази операції українських силовиків і екстремістів проти мирних громадян на південному сході України батальйонні і тактичні групи Південного і Західного військових округів розпочали навчання в прикордонних з Україною районах".

СБУ відновила антитерористичну операцію на Сході України

Російський міністр заявив, що в силовій операції на південному сході України "діє угруповання українських військ чисельністю понад 11 тисяч осіб, повністю озброєних автоматичною зброєю". "До операції залучені близько 160 танків, понад 230 БМП і БТР, не менше 150 гармат і мінометів, велика кількість авіації", - заявив Шойгу.

"Сили явно нерівні, - заявив російський міністр. - Відмашка на застосування зброї проти мирних жителів своєї країни вже дана. Якщо сьогодні цю військову машину не зупинити, то це призведе до великого числа загиблих і поранених. Не сприяють нормалізації обстановки навколо України і оголошені навчання військ НАТО на території Польщі і країн Балтії". "Ми змушені реагувати на такий розвиток ситуації", - заявив міністр оборони.





На правах реклами