Ми у Facebook
26.04.2014, 15:24

Кому з рівнян спростили в`їзд у Чехію

Із 22 квітня 2014 року Чеська Республіка звільнила від плати за оформлення віз три категорії громадян України.
Відсьогодні Чехія спростила видачу короткострокових віз для окремих категорій громадян України, пише Укрінформ.

Як повідомила прес-секретар чеського МЗС Іогана Грогова, якщо прохач зможе довести своє чеське походження, то йому може бути надана чеська мультивіза з річним строком дії.

Якщо заявник надасть Підтвердження про приналежність до земляцької спільноти, видане Міністерством закордонних справ Чеської Республіки, або документи, необхідні для видачі даного підтвердження, заявник може подати заяву на мультивізу з терміном дії на один рік. При належному використанні цієї візи наступна віза може бути видана на 2 роки, далі – з терміном дії на 5 років. Умовою є ретельна перевірка наданих документів з боку представництва МЗС ЧР.

РЕЄСТРАЦІЯ НА ПОДАННЯ ВІЗИ В ЧЕСЬКУ РЕСПУБЛІКУ

Водночас, у МЗС країни наголосили, що це не пов'язано з нещодавніми проханнями 40 сімей етнічних волинських чехів, котрі живуть в Україні, повернутися на історичну батьківщину на більш вигідних умовах.

Також від візового збору звільнені всі бажаючі побувати у Чеській Республіці (у тому числі за туристичною візою) молоді люди віком до 26 років та пенсіонери, старші за 60 років.

Як інформує офіційний сайт Посольства Чеської Республіки в Україні, можуть отримати мультивізу на 1 рік громадяни України, які належним чином використали одноразову шенгенську візу (враховуючи туристів, що подають заяву особисто. У випадку належного використання цієї візи далі можна продовжити короткострокову візу, подавши заяву на отримання візи з терміном дії до 5 років.

Мешканці Рівного та Рівненської області подають заяву на отримання візи у Генеральному консульстві Чеської Республіки у Львові.

Поштова адреса: вул.Антоновича, 130, 79057 м. Львів

Tелефони:
+38 032 2976893
+38 032 2976894
Факс:
+38 032 2976896
+38 032 2372763

e-mail: lvov@embassy.mzv.cz

Сайт Генерального консульства Чеської Республіки у Львові

Перелік документів, необхідних для поїздки в Чеську Республіку

Нагадаємо, Чехія є членом Шенгенської зони. Середня ціна на шенгенську візу для громадян України становить 35 євро.

Фото: mediacenter.uz.ua





На правах реклами