Ми у Facebook
11.05.2014, 10:38

Рівненські військові зможуть приватизувати кімнати у гуртожитках

Верховна Рада пiдтримала у першому читаннi законопроект про надання дозволу українським військовослужбовцям, працівникам Збройних сил і Міністерства внутрішніх справ на приватизацію житла в гуртожитках
За вiдповiдний законопроект №1016 проголосували 275 народних депутатiв.

Також депутати підтримали пропозицію розглянути даний законопроект у другому читанні за скороченою процедурою, повідомляє Еспресо. TV.

Автором документа є народний депутат Сергiй Мiщенко. Вiн зазначив, що вiдповiдний законопроект був пiдготовлений ще в 2012 роцi.

Але деякi депутати виступили проти цього законопроекту, посилаючись на те, що потрібно будувати окреме житло для військових, а не надавати його у постiйне користування у гуртожитках.

У вiдповiдь на цi реплiки спiкер парламенту Олександр Турчинов зазначив, що це добровiльна ініціатива, i рішення з цього приводу вiйськовi можуть приймати самi.


Лікуватися від туберкульозу на Рівненщині заохочуватимуть продуктовими пайками


У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що сьогодні більшість військовослужбовців в Україні проживають у гуртожитках понад 8-10 років і не мають власного житла. На законодавчому рівні право на приватизацію місць у гуртожитках для них не передбачене, що призводить до дискримінації цієї категорії осіб.

До статті першої закону вносяться зміни, згідно з якими сфера його дії поширюється на військовослужбовців, які не мають власного житла, але проживають у гуртожитках понад п’ять років на законних підставах. У частині другій прибирається положення, що дія цього закону не поширюється на військовослужбовців.

Яку суму грошової допомоги отримають ветерани цього року?

Сфера дії цього закону поширюється на гуртожитки, які є об’єктами права державної та комунальної власності, крім гуртожитків, що перебувають у господарському віданні чи в оперативному управлінні військових частин, закладів, установ та організацій Збройних сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до закону, Міністерства внутрішніх справ України та державних навчальних закладів.





На правах реклами