Ми у Facebook
13.05.2014, 13:25

Нацбанк змінює правила обміну валют

В Україні з 8 червня будуть діяти нові правила готівкових валютообмінних операцій.
Так, згідно з постановою Нацбанку №249, здати долари в банк стане простіше, повідомляє УНН з посиланням на ТСН.

"Людина зможе за один день без паспорта продати банку валюти на суму до 150 тис. грн в еквіваленті, зараз для таких операцій потрібно пред'являти документ", - цитується у повідомлені заява директора центру роздрібного бізнесу одного з українських банків Олексія Руднєва.

Кредит МВФ: коли і скільки грошей отримає Україна

Зараз без паспорта українці можуть здавати в банк валюти не більш ніж на еквівалент 15 тис. гривень за раз.

Із введенням у дію нової постанови населенню, як і раніше, дозволяється купувати валюти не більше ніж на еквівалент 15 тис. грн на добу. При цьому паспорт, як і раніше, буде потрібен, проте з'явився один виняток - без документа можна буде купувати інвалюту в тому ж банку, де відкрито рахунок. Тобто, якщо там колись вже надавався паспорт.

Дізнайтесь курс валют онлайн на OGO.ua

У цілому без документів дозволяється міняти одну іноземну валюту на іншу, якщо обсяг операції не перевищує еквівалент 150 тис. грн. Наприклад, якщо потрібно за $140 купити 100 євро (без участі гривні). При цьому Нацбанк вимагає проводити переведення не за комерційним курсом банків, а за офіційним курсом НБУ.

Водночас обмежуються готівкові обмінні операції з рублем (і іншими неконвертованими валютами - наприклад, польським злотим або ізраїльським шекелем).

Нацбанк дозволив купувати валюту без паспортів

Нагадаємо, у кінці березня НБУ дозволив продаж валют без паспорта. Однак, фізичні особи не могли купувати впродовж дня іноземних грошей більше, ніж на 15 тисяч гривень.





На правах реклами