Ми у Facebook
21.05.2014, 12:13

Рівненські військові поборються за свої майбутні квартири у суді

У вівторок, 20 травня, в Рівненському апеляційному господарському суді відбувся розгляд справи щодо визнання права власності на будівлю дитячого садка в м. Рівне по вул. Шевченка, 67-А на користь Міністерства оборони України.
Прес-центр управління оперативного командування «Північ» інформує, що розглядалася справа щодо визнання права власності на будівлю дитячого садка в м. Рівне по вул. Шевченка, 67-А за апеляційною ПВНЗ «Європейський університет» на рішення господарського суду Рівненської області, від 27 лютого 2014 року, яким в задоволенні позовних вимог навчальному закладу було відмовлено на користь Міністерства оборони України.

Під час розгляду справи апеляційною інстанцією було відхилено клопотання позивача (вищий навчальний заклад «Європейський університет») щодо залучення в якості третьої особи інвестора, проте, задоволено інше клопотання щодо підсудності справи та постановлено рішення про часткове задоволення апеляційної скарги позивача шляхом направлення матеріалів справи до господарського суду Рівненської області, для вирішення процесуального питання виключної підсудності.

Колегія Рівненського апеляційного господарського суду вважає, що оскільки відповідачем у справі є центральний орган виконавчої влади – Міністерство оборони України, такий спір має вирішуватись господарським судом міста Києва, незважаючи на те, що попередніми рішеннями апеляційної та касаційної інстанцій справу було перенаправлено на розгляд саме до господарського суду Рівненської області.

Враховуючи те, що два рішення, прийняті Рівненським апеляційним господарським судом, є протилежними одне одному, Міністерством оборони України готується касаційна скарга до Вищого господарського суду України щодо скасування постанови апеляційної інстанції від 20.05.2014 року та залишення рішення суду першої інстанції, прийняте 27 лютого 2014 року, на користь Міністерства оборони України без змін.





На правах реклами