Ми у Facebook
21.05.2014, 13:18

Іноземні спостерігачі масово прибувають в Україну

Менше ніж за тиждень українці матимуть можливість обрати нового президента, на якого покладаються чималі надії. У зв’язку з цим, до України вже приїхало понад 730 іноземних спостерігачів, які будуть контролювати виборчий процес в Україні.
Цьогоріч ЦВК зареєструвала офіційних спостерігачів від дев’ятнадцяти іноземних держав. Серед них найбільше спостерігачів матимуть: Республіка Польща (61), США (38), Литовська Республіка (31), Королівство Данія (28) та Угорщина (22). Цікаво, що на президентських виборах 2009-2010 рр. Польща та США також мали найбільше спостерігачів від іноземних держав – 109 і 76 осіб відповідно. Порівняно меншу кількість спостерігачів надіслали Російська Федерація (39), Литовська Республіка (28) і Королівство Данія (20).

Що потрібно знати рівнянину в день виборів Президента

Прикордонники застосували спрощену процедуру для перетину кордону міжнародними спостерігачами, яких очікується понад 2 тисячі. Для тих, хто має реєстрацію або заявляє про себе як офіційний спостерігач, виділено окрему смугу руху. Для даної категорії осіб існує пріоритетний порядок проходження прикордонно-митних формальностей, а у разі необхідності буде прийматися окреме рішення про їхній пропуск керівництвом прикордонної служби.

Під час виборів Президента України державний кордон буде охоронятися в посиленому режимі, що передбачає максимальну ретельну перевірку всього, що буде переміщуватися через кордон та жорсткий контроль із застосуванням усіх наявних сил та засобів за «зеленим кордоном» між пунктами пропуску.

25 травня українці виберуть Президента на п'ять років

Крім того прикордонна служба максимально сприятиме в перетині адміністративного кордону громадянам України, які будуть слідувати з Автономної Республіки Крим на виборчі дільниці в Херсонську область, для того щоб кожний з них мав можливість висловити своє волевиявлення та обрати Президента України.





На правах реклами