Ми у Facebook
25.05.2014, 17:17

Люди з Криму і Донбасу голосують на Львівщині та Херсонщині

Переселенці з Криму і східних областей України активно голосують на дільницях у Львівській області, також кримські татари голосують у Херсонській області.
Координатор із переселення жителів Донбасу у Львівській області Галина Олєйнікова розповіла, що проголосувала разом з чоловіком і колегою на дільниці, розміщеній у школі №96 міста Львова, пише "Українська правда"

"Ми зареєструвалися в останній день, 19 травня, без всяких проблем. Причому за нами ще була черга, але приймали усіх, до останнього відвідувача", - розповіла вона.

Порушення на виборчих дільницях станом на 15:20

Як повідомили у Львівській обласній держадміністрації, для участі в голосуванні у дільничних виборчих комісіях Львівської області зареєструвалося 800 виборців, які приїхали з Криму і Сходу - 369 кримчан і 466 жителів Донецької і Луганської областей.

Крім того, вранці з Криму на материкову частину України виїхали кілька десятків автомобілів із кримськими татарами для участі в голосуванні за президента України.

Люди зібралися біля будівлі Меджлісу кримськотатарського народу. При цьому вони намагались не формувати колони, щоб не привертати зайвої уваги з боку російських спецслужб.

На виборчі дільниці прийшло 38,53% виборців - станом на 15.00

У селищі Новоолексіївка Генічеського району у Херсонській області на кримчан чекали представники місцевої влади та місцевого меджлісу. Вони вручили людям прапори України і кримськотатарські національні прапори.
Потім автомобілі вишикувалися в колону й попрямували на виборчу дільницю. Місцеві жителі вітали кримчан автомобільними сигналами і вигуками "Слава Україні!".





На правах реклами