Ми у Facebook
25.05.2014, 21:15

Чи визнає ЦВК вибори Президента в Україні?

Виборчий процес 25 травня відбувся демократично та вільно, у ЦВК є всі підстави для визнання результатів голосування та оголошення їх у встановлений термін.
"Як констатують міжнародні спостерігачі, правоохоронні органи і правозахисні організації – це перші в Україні вибори, які пройшли без використання будь-якого адміністративного ресурсу", - заявив Петренко.
"Ми переконані, що у ЦВК є всі правові підстави для встановлення результатів голосування, і оголошення цих результатів у строки визначені законом", - заявив міністр юстиції України Павло Петренко. Повідомляє "Українська Прравда"

Також Петренко висловив переконання, що найближчим часом ЦВК оголосить результати голосування.

"В силу фактів, що вибори були проведення на базі законодавства, яке визнане як Венеціанською комісією, так і всіма міжнародними спостерігачами, вибори будуть визнані міжнародною спільнотою як чесні, прозорі і демократичні", - підсумував глава Мін'юсту.

Результати виборів Президента 2014: Перші дані екзит-полів

У свою чергу у Генпрокуратурі заявили: вибори президента, які відбулися - найбільш демократичні у новітній історії, повідомляє 5 канал.

Як заявив начальник головного управління ГПУ Микола Гошовський, до органів прокуратури України за два місяці виборчої кампанії надійшло 47 звернень від суб’єктів виборчого процесу, у яких були оскаржені різного роду дії, починаючи від формування дільничних виборчих комісій, невнесення в списки і так далі. За його словами, у 2010 році таких скарг було 839, або у 18 разів більше.

Вибори в Україні відбулися, бо на 17.00 проголосували понад 50% виборців

"В 11 регіонах України звернення і скарги до органів прокуратури з приводу порушення виборчого законодавства не надходили взагалі. У 9 регіонах держави кримінальні правопорушення за статтями Кримінального кодексу 157 і 159, які є суто виборчими статтями, не реєструвалися.
"Вперше за новітню історію виборчих процесів України до органів прокуратури не надходили скарги на застосування адмінресурсу", - заявив Гошовський.

За його словами, наразі зареєстровано 112 кримінальних правопорушень, з яких 75% - кримінальні правопорушення, пов’язані із діями терористів у Луганській і Донецькій областях.

Всього було зареєстровано 78 кримінальних правопорушень, які стосуються безпосередньо виборчого законодавства.





На правах реклами