Ми у Facebook
26.05.2014, 11:38

Рівненщина: дані на ЦВК передаються телефоном через неполадки системи «Вибори»

Кілька ОВК Рівненщини через поломку інформаційно-аналітичної системи «Вибори Президента України» Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Вибори» передають дані протоколів за допомогою телефона.
Як повідомляє ОПОРА, така можливість регламентується п. 5 постанови ЦВК №392 від 28.04.2014 року, який говорить, що «у разі виникнення будь-яких проблем у процесі передачі інформації Центральній виборчій комісії системний адміністратор зобов’язаний негайно звернутися до служби технічної підтримки ІАС "Вибори Президента України".

У день голосування (повторного голосування) до відновлення нормальної роботи ІАС "Вибори Президента України", як виняток, інформація про хід голосування може передаватися телефонним чи факсимільним зв’язком, після чого системний адміністратор зобов’язаний ввести в систему всю передану зазначеними засобами зв’язку інформацію».

Подібним чином приймаються протоколи на ОВК №154 та ОВК №156.

Іншим шляхом пішли на ОВК №158, де протоколи сканують спеціальною програмою, яка перевіряє правильність їх заповнення і залишають на ОВК до того, поки не запрацює нормально система.





На правах реклами