Ми у Facebook
02.06.2014, 10:45

Рівненщина: юні знавці Біблії об’єднують Україну

VII Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії» для дітей дошкільного віку, учнів 1-11 класів загальноосвітніх шкіл та студентів професійно-технічних і вищих навчальних закладів України відбулась на базі Національного університету «Острозька академія».
На змагання знавців Святого Письма, яке проходило у два етапи, до Острога прибуло 122 конкурсанти із тринадцяти областей України: Вінницької, Волинської, Запорізької, Івано-Франківської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської. Особливо тепло і щиро вітали в стінах Острозької академії учасників із півдня та сходу України, які, незважаючи на складні політичні обставини в країні, подолали довгий шлях та гідно представили свій регіон на конкурсі.

На Рівненщині обговорять вітчизняний та зарубіжний досвід духовно-морального виховання

Серед конкурсних випробувань, що були запропоновані, - завдання різного рівня складності, залежно від віку учасників. Наймолодшим учасникам, дошкільнятам та учням 1-4 класів, було завдання виконати творчу роботу (малюнок, аплікація тощо) вдома та презентувати її на олімпіаді. Тема творчої роботи: «Зобрази випадок, коли ти вчинив так, як вчить Біблія». Також дошкільнята та учні 1-2 класів співали пісні та декламували вірші, що прославляють Бога. Додатково для учнів 3-4 класів завданням було розповісти біблійну історію за вибором членів журі. Учні 5-6 класів презентували лист зарубіжному ровеснику про роль Біблії в їхньому житті, який вони писали вдома, та розв’язували актуальні життєві ситуації на основі вчення Біблії. Учні 7-8 класів презентували есе зарубіжному ровеснику про те, як Біблія впливає на їхнє життя та поведінку, та презентували соціальний проект.

ВІДЕО: Масове читання Біблії в Острозькій академії

Для учнів 9-11 класів та студентів професійно-технічних училищ було завдання написати вдома есе на тему: «Нову заповідь Я вам даю: Любіть один одного! Як Я вас полюбив, так любіть один одного й ви!» (Євангеліє від Іоанна 13:34) та презентувати його на олімпіаді. Для студентів вищих навчальних закладів тема наукового есе була такою: «Чи християнська віра і релігія – це особиста справа кожної людини?». Спільні для всіх конкурсантів були презентація соціального проекту на основі слів Ісуса Христа у Євангелії від Матвія 25:34-40 та вирішення актуальних проблемних ситуацій духовно-моральної тематики на основі вчення Біблії. Також усі учні 3-11 класів та студенти виконували тест на знання Біблії.

Як зацікавити уроками християнської етики?

Переможці й учасники конкурсу отримали грамоти та подарунки, зокрема, книги Біблії та християнську літературу.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ