Ми у Facebook
02.06.2014, 11:21

Рівненщина: як знайти роботу звільненим із місць позбавлення волі

Стан працевлаштування осіб, які відбули покарання у виді позбавлення та обмеження волі, обговорили днями на засіданні спостережної комісії Сарненської райдержадміністрації.
Інформацію про це озвучила заступник директора районного центру зайнятості Тетяна Дударик. Говорячи про проблемні питання працевлаштування осіб, звільнених із установ виконання покарань, вона, зокрема, зазначила, що працевлаштування за сприяння центру зайнятості не вирішує всіх нагальних проблем з ряду причин - це небажання осіб, які звільнились з місць позбавлення волі, звертатися за допомогою до центрів зайнятості, а ті, що звернулися, не завжди готові виконувати рекомендації фахівців служби зайнятості. Також значною проблемою є небажання керівників підприємств, організацій, установ приймати на роботу осіб з кримінальним минулим.

Рівненщина: сім мобільних телефонів не потрапили до колонії

Упродовж 2013 року та 5 місяців 2014 на обліку в Сарненському районному центрі зайнятості перебувало шестеро безробітних, які були звільнені з місць позбавлення волі. Одній з них, Олена П., припинена реєстрація у зв’язку з доглядом за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Інші четверо постійно порушували рекомендації спеціалістів центру та після накладення штрафних санкцій були зняті з обліку за невідвідування центру зайнятості протягом 30 робочих днів.

Рівненщина: у колонію не пропустили... ананаси [+Фото]

Проте, особи, звільнені з місць позбавлення волі, які мають бажання стати на шлях виправлення та повернення до повноцінного життя в суспільстві, які відповідально відносяться до вирішення своїх проблем, прислуховуються до рекомендацій спеціалістів центру, знаходять своє місце в трудовому житті. Яскравими прикладами цього є Віталій Л., 1996 р.н., житель смт Клесів, який незважаючи на своє неповноліття, за сприяння фахівців служби зайнятості був працевлаштований у 2013 році в ТОВ «Топаз ЛТД» підсобним робітником (зі збереженням усіх гарантій держави щодо працевлаштування неповнолітніх), Микола П., 1987 р.н., житель с. Тріскині працевлаштований у 2014 році до ФОП Юсковець Г.О. підсобним робітником, Сергій Ш., 1996 р.н., житель с. Карасин, знайшов постійне місце роботи укладальника-пакувальника в дубровицького роботодавця – «Агрофірма Рекорд», завдячуючи тому, що роботодавець забезпечує іногородніх житлом.

На Рівненщину прислали книжку... з наркотиками [+Фото]

Як зазначають у Рівненському обласному центрі зайнятості, сьогодні роботодавці, створивши нове робоче місце та працевлаштувавши на нього безробітного, який має додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванні, строком не менше ніж на два роки можуть отримати щомісячну компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу. Наразі, розглядається можливість надання такої компенсації фізичній особі підприємцю Юсковець Г.О., яка прийняла на роботу звільненого з місць позбавлення волі.

Ілюстративне фото з сайту reporter.pl.ua






На правах реклами