Ми у Facebook
03.06.2014, 13:31

Фестивалі у червні: від джазу у Львові до року на березі Дніпра

Фестиваль Alfa Jazz Fest у Львові

Червень порадує українців своїми фестами на свіжому повітрі.
У червні в Україні має пройти низка великих фестивалів. Через економічну і політичну ситуацію в країні деякі з традиційних фестів були скасовані. Однак місць, куди варто поїхати у червні, в Україні, на щастя, вистачає.

В Україні скасували ще один фестиваль

7 - 9 червня пройде швидкісний забіг на Говерлу "Goverla race". Зокрема, буде діяти дві дистанції: Козьмещик - Говерла, 8 км; Козьмещик - Петрос - Говерла, 16 км. Вартість пробігу першим маршрутом становить 110 грн, а другим - 120 грн.

Найбільш очікуваним фестивалем червня є Alfa Jazz Fest, який пройде 12-15 червня у Львові. Цього року до столиці Галичини приїдуть Larry Carlton (США), Dee Dee Bridgewater (США), Eliane Elias Quartet (Бразилія-США), Miles Electric Band (США), Djabe (Угорщина), DACH (Україна-Австрія), Бумбокс та інші.

Квитки на четвер, 12 червня, коштують від 250 до 800 гривень. При цьому на 13 і 14 червня квитків вже немає. Відтак, у бажаючих залишився останній шанс.

14-15 червня у Переяслав-Хмельницькому Київської області пройде "Рок Булава". Організатори підготували гостям дві доби драйву за участі понад 40-ти гуртів. Оpen Air поєднає в собі гарний відпочинок на березі Дніпра. Перші сто квитків реалізують по 50 грн.

Тисячі мандрівників 26-29 червня відправляться у місто Ржищів Київської області. Тут пройде фестиваль "Трипільське коло". Організатори поєднали народні танці, мистецтво і етнічну моду. Усі гості "Трипільського кола" повертаються до витоків народної міфології. Ціна квитка на три дні фестивалю – 250 грн. За наявності студентського – 190 грн.

Рівненська область: Рок-фестиваль "Тарас Бульба" у 2014 не проводитимуть

27 — 29 червня у селі Зашків неподалік Львова відбудеться вже восьмий молодіжний фестиваль "Зашків — Земля Героїв".

У рамках фестивалю відбудеться бій-реконструкція між Українськими Січовимими Стрільцями та більшовиками з використанням автентичної амуніції та військової техніки тих часів. На початку другого фестивального дня від пам'ятника Степанові Бандері у Львові до Зашкова вирушить масштабний велопробіг. Усі охочі зможуть протягом фестивалю пройти курс військової підготовки та послухати лекції з тактики ведення військових дій в сучасних умовах, пройти навчання польового медика та спробувати свої сили в стрільбі із сучасної зброї. Традиційно під час фестивалю в своє перше плавання по Зашківському озеру вийде і козацька чайка.

28-29 червня у селі Лисичеве Іршавського району Закарпатської області відбувається ковальське свято "Гамора". Цей фест – візитівка району, куди приїжджає багато гостей з усіх куточків України.

28-29 червня у селі Раковець Львівської області організовують фестиваль RAKOVETS FEST! У 20 км від Львова у мальовничому селі з цілющим срібним джерелом виступлять відомі групи "Антитіла", "Тінь Сонця", "Фліт" та інші. Квиток коштує 80 грн.

28-30 червня у Львові проходить гастрономічне свято. Відвідувачі ознайомляться із історією, спробують страви, які створювались століттями українцями, поляками, євреями, вірменами, греками, італійцями. Цьогоріч просто неба за великим столом трьох сотням гостей найкращі шеф-кухарі Львова презентують страви та напої, приготовані за особливими рецептами місцевої кухні.

За матеріалами tsn.ua





На правах реклами