Ми у Facebook
04.06.2014, 17:28

На Рівненщині дощі мають припинитися лише на Трійцю

Вже до кінця тижня опади на Рівненщині припиняться. Варто починати готуватися до спеки, адже вже на наступному тижні стовпчик термометра сягне позначки +35.
У перші дні червня погодні умови в Україні будуть подібними до тих, які спостерігалися протягом минулого тижня. Дощі будуть менш інтенсивними, лише подекуди вони досягатимуть критеріїв сильних. Про це повідомив під час брифінгу в понеділок Микола Кульбіда, директор Українського гідрометцентру.

"На минулому тижні в Україні спостерігалися складні погодні умови, пов’язані з випадінням інтенсивних дощів. Протягом 2-3 червня погодні умови не зміняться. Таких інтенсивних і тривалих опадів уже не буде, йтимуть помірні дощі. Лише в окремих районах центральних областей (Дніпропетровська, Кіровоградська, Черкаська, Вінницька області) вони можуть досягати критеріїв сильних", – розповів Микола Кульбіда.

Коли в Україні припиняться дощі?

Він відзначив, що кількість опадів в останній травневий тиждень досягала і навіть перевищувала місячну норму. Якщо говорити про окремі регіони, можна навести у приклад Київ, де випало за місяць 172 мм опадів при нормі 53 мм. Це абсолютний рекорд для травня за всю історію ведення спостережень у місті, починаючи з 1871 р.

Надалі температура повітря підвищуватиметься. 2-3 червня вона становитиме +20…+25 °С, на сході: +28…+30 °С. 4-5 червня дощі припиняться у північних, східних, а також деяких центральних областях.

Гроза та злива пройшлася вулицями Рівного [ФОТОФАКТ]

Зона опадів переміститься на захід і південь країни. В цей час стовпчики термометрів підніматимуться на сході до +30…+33 °С, на заході їх показники коливатимуться в межах +20…+25 °С. З 6 червня опади припиняться на всій території України, і температура повітря почне зростати до +27…+32 °С, на сході та північному сході – до +30…+35 °С. А 11-12 червня на всій території максимальна температура повітря становитиме +35 °С.





На правах реклами