Ми у Facebook
06.06.2014, 18:52

У Луцьку перейменують вулиці та сквери

Три вулиці Луцька хочуть перейменувати депутати міськради. Питання перейменування окремих вулиць Луцька обговорили сьогодні під час засідання комісії міської ради з питань впорядкування назв вулиць міста, - повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.
Депутат міської ради Андрій Козюра зазначив, що в знак вшанування пам’яті загиблого під час протистоянь у Києві лучанина Василя Мойсея пропонується одну з вулиць міста назвати в його честь. На його думку, це буде хороша справа.

Секретар міської ради Сергій Григоренко запропонував доручити управлінню містобудування та архітектури до кінця червня підготувати на розгляд комісії перелік вулиць та майданів міста, які можна було б перейменувати, а КП «Парки та сквери Луцька» - визначити сквер, який можна було б назвати в честь Василя Мойсея.

У Луцьку пройде міжнародний джазовий фестиваль

Також на засіданні обговорено питання перейменування вулиці Гальшки Гулевичівни на Вірменську. Голова Асоціації регіонального розвитку Петро Гоцалюк зазначив, що було звернення громадської організації Центр культури вірмен Волині «Лори Берд» щодо повернення історичної назви вулиці Вірменської. Він зауважив, що представники громадських організацій поспілкувалися з мешканцями вулиці Галшки Гулевичівни та донесли до них позицію щодо перейменування. За його словами, люди віднеслися з розумінням та підтримали ідею зміни назви вулиці.

Крім того, на засіданні запропонували частину вулиці Кафедральної перейменувати на вул. Галшки Гулевичівни, адже вона теж є історичною постаттю, яка багато зробила для нашого міста.

Луцький фестиваль бульбашок перенесли через дощ

Розглянули на засіданні комісії й організацію громадських слухань щодо перейменування вулиці Жовтневої на вулицю Михайла Гаврилка. Секретар міської ради Сергій Григоренко запропонував, що він, разом з ініціатором перейменування Юрієм Вегою, займуться організацією та проведенням громадських слухань, на які запросять і членів комісії з впорядкування назв вулиць міста.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ