Ми у Facebook
06.06.2014, 13:07

Отримати ліцензію на автоперевезення можна через Укрпошту

З червня 2014 року Укрпошта надає можливість усім автоперевізникам зручно та швидко отримати дозвільні документи на автомобільні перевезення, які видає Укртрансінспекція, через мережу своїх відділень.
Відтепер ліцензії та документи на перевезення пасажирів, вантажів та багажу автомобільним транспортом можна отримати у відділеннях Укрпошти по всій Україні.

Отримання ліцензій на автоперевезення через пошту стало можливим завдяки підписанню між Укрпоштою та Укртрансінспекцією Меморандуму про співробітництво у сфері спрощення процедури надання адміністративних послуг.

З наступного року українцям почнуть видавати біометричні закордонні паспорти

Для отримання ліцензії на перевезення потрібно подати заповнену заяву підписуватиметься заявником особисто та разом із відповідним пакетом документів (перелік визначений Законом України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» та переліком документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 04.07.2001 р. № 756 за формою згідно з додатком 1) для перевірки працівнику відділення поштового зв’язку «Укрпошти».

У заяві обов’язково потрібно буде зазначити порядок отримання документа за результатами надання послуги, а саме засобами поштового зв’язку чи особисто в Укртрансінспекції.

Працівник відділення поштового зв’язку, здійснивши ідентифікацію особи, яка звернулася за отриманням послуги, прийматиме до відправлення заяву з відповідним пакетом документів до запитуваної послуги та надсилатиме відправленням з оголошеною цінністю згідно з діючими тарифами УДППЗ «Укрпошта».

На скільки подорожчає електроенергія для кожного споживача

Оплата пересилання поштових відправлень із документами на адресу Укртрансінспекції чи заявників та користування супутніми послугами здійснюватиметься заявником.

Документи за результатами розгляду (або обґрунтованої письмової відповіді щодо неможливості надання послуги) надсилатимуться на адреси заявників через об’єкти поштового зв’язку поштовим відправленням з оголошеною цінністю, із повідомленням про вручення під особистий підпис заявника.

Нагадаємо, послуга з видачі ліцензій на автоперевезення надається Укрпоштою в рамках проекту «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту». Укрпошта з 2013 року уже плідно співпрацює за цим проектом з Державною реєстраційною службою України, Міністерством соціальної політики, Пенсійним фондом та іншими органами влади. Наразі за отриманням адміністративних послуг через Укрпошту вже звернулося понад 60 000 громадян.





На правах реклами