Ми у Facebook
10.06.2014, 14:22

У Рівному шукають «активіста», який зник із двома тисячами євро, зібраними для закупівлі бронежилетів

Желька Періча, якого називають учасником хорватсько-сербської війни, зник з грошима на бронежилети.
«Друзі, шукаю такого собі Желько Періча, активіста рівненського Правого сектора, який вирішив заробити грошенят на "війні", привласнивши зібрані людьми гроші для купівлі бронежилетів. Він може бути і на Закарпатті, і у Львові, і в Рівному, а можливо ще десь обманює людей. Будь ласка зробіть РЕПОСТ, можливо хтось його бачив! Мій номер для зв`язку 0987127306».

Повідомлення такого змісту поширив на своїй Фейсбук-сторінці рівненський громадський активіст Зураб Кантарія.

У центрі Рівного розібрали сцену Євромайдану

Як розповів Зураб ЧЕТВЕРТІЙ ВЛАДІ, в 20-х числах лютого, після трагічних подій на Майдані у Києві, на рівненському Майдані зібрали близько двох тисяч євро для закупівлі бронежилетів.

- В один з тих днів мене (я тоді відповідав за сцену на Майдані) познайомили з цим активістом, представивши його як активіста Правого сектору, - розповідає Зураб. - Він сказав, що може дістати бронежилети. Тоді ж я сконтактував з Сашком Білим та Романом Ковалем, перепитавши у них, чи можна довіряти цій людині. Вони запевнили, що так, що це їхній активіст.

Після цього, за словами Зураба Кантарії, він передав кошти Жельку Перічу.

- Два місяці він «водив мене за ніс», - каже Зураб. - То завтра, то післязавтра, то вже їду. Зрештою сказав, що вже їде їх забирати, і після цього зник зі зв`язку.

Керівник Правого сектору в Рівненській області Роман Коваль натомість переконує, що жодних гарантій щодо надійності Желька Періча він не давав. Також каже, що цей активіст - не член Правого сектору.


Надійний рятівник - бронежилет


- Я його пам`ятаю після подій під Рівненською ОДА, - каже Роман Коваль. - До нас тисячами люди тоді приходили, брали участь в наших акціях. Особисто його не знаю. Де він зараз може знаходитися, також не знаю.

Нагадуємо, в час, коли кошти передали Жельку Перічу, та принаймні місяць після того, активісти Правого сектору не мали посвідчень.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ