Ми у Facebook
13.06.2014, 10:41

Копачі бурштину пікетують сесію Рівненської облради [+Фото]

Жителі північних районів Рівненщини, які займаються видобутком бурштину, пікетують сесію Рівненської обласної ради, яка відбувається 13 червня.
Вже за годину до початку сесії під приміщенням, де вона відбуватиметься, зібралось чимало чоловіків, які займаються видобутком бурштину в північних районах області. Вони говорять, що вимагатимуть від депутатів справедливого розгляду питань, пов'язаних із видобуванням бурштину на Рівненщині.

Сотник "Поліської Січі" закликає перед прийняттям закону про бурштин запитати людей [+Відео]

Нагадаємо, перше питання у порядку денного звучить так: "Про інформацію УМВС України в Рівненській області та прокуратури Рівненської області щодо вжиття заходів з метою недопущення незаконного видобутку бурштину у Рівненській області, а також притягнення до відповідальності винних осіб". Начальник УМВСУ в Рівненській області Микола Щирук уже присутній у сесійній залі. Як і народний депутат України Микола Кучерук, який напередодні вніс законопроект щодо врегулювання видобутку бурштину.

Нардеп від Рівненщини зареєстрував законопроект про видобуток бурштину



Те, що дискусія на сесії обіцяє бути "гарячою", підтвердив напередодні на своїй сторінці у Фейсбук голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов: "Дискусія обіцяє бути гарячою. Тому особисто запрошую журналістів та представників громадськості проконтролювати прозорість голосування. Щодо спроби окремих обранців винести на розгляд сесії питання надання ліцензій на екологічну розвідку з можливістю промислового видобутку бурштину для семи приватних структур — моя позиція залишається незмінною. Вчора на засіданні президії я зняв ці питання з порядку денного, оскільки їх розгляд суперечить всьому, що декларувала обласна рада протягом останнього місяця. Переконаний, що вирішення цієї проблеми можливе лише шляхом узаконення видобутку бурштину на законодавчому рівні з обов'язковим врахуванням інтересів місцевих громад. Тільки так та не інакше".

Сьогодні Рівненська обласна рада збереться на "гарячу" сесію





На правах реклами