Ми у Facebook
23.06.2014, 12:18

Рівненських будівельних компаній в чорному списку немає

За даними Асоціації допомоги постраждалим інвесторам та зверненнями груп постраждалих громадян складено список недобросовісних забудовників та проблемних об’єктів житлового будівництва.
До переліку увійшли компанії, які найбільш тривалий строк не виконують свої зобов’язання перед інвесторами та житлові комплекси з найвищим рівнем проблемності.

Списки були оприлюднені на круглому столі «Як захиститись від афер у будівництві», організованому КБУ, за участі Асоціації, представників державної влади та будівельного ринку України. Містом-рекордсменов звичайно став Київ. Саме там найбільше довгобудів та сумнівних будівельних компаній.

З наступного тижня в Україні почнуть офіційно продавати iPhone

«В Україні існує 4,2 тис недобудованих житлових об'єктів. Ми вважаємо, що громадяни обов’язково повинні володіти інформацією, які інвестиції можуть бути ризикованими та, які компанії є ненадійними. Складання так званих «чорних списків» дає змогу не тільки знати поіменно компанії та недобудовані об’єкти, а й причини, чому будівництво було припинено. Конфедерація ретельно вивчає ситуацію, і ділиться результатами своєї роботи з громадськістю», - сказав Президент КБУ Лев Парцхаладзе.

Відтак, у списку недобросовісних компаній опинилося 62 компанії, а у списку проблемних об’єктів – 56 житлових комплексів. Аналізувалися дані по всій території України, проте переважна більшість проблемних об’єктів розміщена у Києві.



Скільки рівняни платитимуть за тепло і гарячу воду







Для вирішення питання недобудов в Україні Конфедерація пропонує низку заходів, серед яких зміни до законодавства та складання «білих рейтингів» надійності житлових об’єктів.






На правах реклами