Ми у Facebook
25.06.2014, 11:00

Рівненщина: незабаром українсько-білоруський кордон буде відкритий

Адже з 1 липня розпочинається сезонний пропуск за ягодами та грибами, який закінчиться 10 серпня.
Як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби, на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Березове» Луцького загону буде розпочато черговий сезонний пропуск місцевих жителів десяти прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області на територію Поліського лісгоспу Республіки Білорусь для збору дикоросів. У подальшому у такий же спосіб буде здійснюватися пропуск громадян на даному напрямку за збором грибів та ягід з 30 серпня до 15 листопада.

Нагадаємо, що три роки тому між керівниками прикордонних відомств Республіки Білорусь та України було досягнуто домовленостей про відкриття на українсько-білоруському кордоні в межах ділянки відділу «Березове» трьох тимчасових місць пропуску жителів прикордоння з метою сезонного збору дикоросів «Познань», «Березове» та «Дроздинь». Кожного року в цих місцях пропуску оформлюється більше 40 тисяч місцевих жителів за сезон.

Уже в цьому році, ще до початку сезону збору дикоросів, знаходяться найбільш нетерплячі жителі прикордоння, які своїми діями можуть зруйнувати всі домовленості прикордонників обох країн. Їх буде очікувати грошовий штраф. Від державного кордону повернуто 9 дорослих та 10 дітей, затримано 2 порушників державного рубежу.

Державна прикордонна служба України ще раз інформує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства як України, так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ