Ми у Facebook
25.06.2014, 19:00

Календар рибалки для рівнян: 23-30 червня

Ось і підходить до кінця перший літній місяць. Погода для риболовлі досить комфортна у цей час. Риболовля в похмурий, злегка дощовий, день буває результативною та практичною. Сама риба ще масово не йде на глибину, шукаючи порятунку від спеки.
Цей тиждень порадує рибалок хорошим клюванням білої риби - карася, плотви, краснопірки, ляща.

Тому на донну і поплавкову снасть ловимо карася, використовуючи як наживки рослинні приманки і хробака. На рослинні наживки, а також опариша і личинки бабок, поплавковою вудкою ловимо плотву. Ловимо ляща на фідер і поплавцевим вудилищем з далеким закиданням. Класичні наживки для ляща: опариш, черв'як, мотиль. На відкритих водоймах з мулистим дном на поплавкову вудку ловимо карася, оптимальною наживкою буде черв'як, опариш, перловка, тісто. Щоб риболовля була більш щасливої, не забуваємо про підгодовуванню для всієї білої риби.

З хижої риби на цій тижня приділяємо увагу ловлі жереха, голавля, сома і окуня. Окуня ловимо на кордонах з водною рослинністю і у затоплених корчів. Насадкою послужить черв'як, мотиль, невеликий живець і блешня. Заздалегідь приготував міцну для такої рибалки снасть, на виходах з ям, свалах, перекатах ловимо сома.

Кінець червня принесе нам дощі, хмарну і похмуру погоду, а також грози. Денна температура очікується в межах 23-25 градусів, нічна 13-15. Пориви вітру до 4-6 м / с, напрямок вітру на початку тижня переважно південне, а до кінця західне і північно-західне. Атмосферний тиск трохи нижче норми.

Зібравшись на цьому тижні половити плотву, слід віддати перевагу відкритим водоймам, а також вікнам між водною рослинністю. Ловиться в цей час плотва практично цілодобово, проте значно краще клює з настанням ночі. Рано вранці і вночі ловимо плотву біля поверхні води.

Зібравшись на ловлю плотви, не забудьте про використання прикормки. Ніяких особливих хитрощів підгодовування для плотви немає. Тому використовуємо панірувальні сухарі і додаємо макуху.

Підвищення температури повітря не проходить безслідно для водних мешканців. Риби шукають прохолодні місця, з хорошим кисневим оборотом. Вибір такого місця буде запорукою вдалої риболовлі.

При лові ляща такими місцями будуть глибокі ями. Для великих річок це зазвичай ями з невеликою течією і твердим дном. Для малих, ями й вири поблизу водної рослинності.

Ловити ляща доведеться на значній глибині і далеко від берега, тому знадобиться довге поплавкове вудилище. Для лову трофейних екземплярів використовуємо фідер з невеликою годівницею.

Прикормка для ляща обов'язкова. Найкращою прикормка буде світлих кольорів і з додаванням пшоняної каші. Також вона повинна бути насиченою солодкими і пряними ароматами, на яку лящ відмінно реагує.

Отже, поточний тиждень відмінно підходить для лову білої риби. Карася ловимо в ранкові години, пізно увечері, а при нинішній погоді і в обід, поплавковою і донною вудкою на хробака, опариша, пінопласт. Плотву і ляща ловимо фідерним і поплавцевим вудилищем. Сома максимально міцною снастю на капустянку, черепашку або рака.





На правах реклами