Ми у Facebook
26.06.2014, 14:26

Продаж алкоголю у Рівному в нічний час – бути чи не бути?

У Рівному відбулися громадські слухання щодо обмеження продажу алкоголю у нічний час по усьому місту. На засіданні думками ділилися представники міської влади, громадських організацій, підприємці та ЗМІ.
У середу, 25 червня, після годинних дебатів думки в залі розділилися. Частина людей погодилася з пропозицією Рівненської міськради рекомендувати обмежити продаж алкогольних, слабоалкогольних, напоїв столових вин та пива у стаціонарних об’єктах торгівлі та малих архітектурних формах, за винятком закладів ресторанного господарства з 22:00 до 08:00, але лунали пропозиції замість восьмої години встановити десяту годину ранку. Проти таких намірів виступали лише підприємці.

Активісти пікетували прокуратуру Рівненської області [+Фото]


За їхнім переконанням, потрібно ввести подібні обмеження не лише на дрібні торгові точки, але й на супермаркети міста, щоб умови були для всіх рівні.

- Якщо ми сьогодні ставимо питання боротьби із продажем алкоголю, то це потрібно починати зі школи та сім’ї. Це питання треба вирішувати, але не треба рубати відразу, а просто все правильно обдумати. Насамперед, треба ламати цілу систему, яка вже давно прогнила, - сказав підприємець Віктор Паламарчук.

Представники місцевої самооборони притримуються іншої позиції – вони вважають, що не потрібно обмежувати роботу цілодобових магазинів, бо їх у Рівному лише 5, а робити обмеження на роботу ресторанів, адже з відвідувачами таких закладів виникає найбільше проблем.

На Рівненщині вартість проїзду піднімуть до 3 гривень 70 копійок


- Проблема алкоголізму в Україні, а особливо дитячого, є надзвичайно важливою. Розглядати тему алкоголю в країні потрібно комплексно. Ми неодноразово вивчали цю проблему і в Україні, і за кордоном, і вважаємо, що обмеження доступу населення до алкоголю – це надзвичайно важливий крок. Аби відбулися позитивні зрушення, потрібно, насамперед, заборонити рекламування спиртного, - наголосив отець Віталій Поровчук.

Наголосимо, що кожну почуту думку на засіданні вносили до протоколу аби розглянути їх більш детально на сесії міської ради.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ