Ми у Facebook
30.06.2014, 19:29

Допомога на дітей: зміни з 1 липня

З 1 липня розмір допомоги при народженні першої дитини збільшиться на 10 320 гривень і становитиме 41 280 гривень.
Це передбачено Законом України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання вУкраїні", схваленим парламентом 27 березня 2014 року, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

ВІДЕО: діти з Луганська - у Рівному

Як зазначається, з метою оптимізації соціального захисту сімей з дітьми допомогу при народженні дитини та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку об’єднано в один вид - допомогу при народженні дитини.

ВІДЕО: Учасниці дитячого конкурсу "Перлинка Рівного"

Крім того, відтепер сума не залежатиме від того, якою ця дитина народилася, першою, другою, третьою тощо, державою встановлено фіксований розмір допомоги - 41 280 гривень.

ФОТО: Фотовиставка "Чия крихітка?" до Дня захисту дітей у Рівному

"Одразу по народженні дитини родині виплачуватиметься 10 320 гривень. Решта суми допомоги родина отримуватиме впродовж 36 місяців по 860 гривень щомісяця. Якщо член родини, який отримує допомогу вирішить вийти на роботу, виплати однак будуть продовжуватися до досягнення дитиною 3 років", - йдеться у повідомленні.

ВІДЕО: Не всі школярі Рівненщини зможуть відпочити і оздоровитися

Час перебування члена родини у відпустці з догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку зараховується до трудового стажу.

ВІДЕО: Як на Рівненщині функціонують пришкільні табори

"Звертаємо увагу на те, що допомога, яка була призначена до 1 липня 2014 року, не буде переглядатися, а виплачуватиметься в тих же розмірах та термінах, адже згідно із законом України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" допомога при народженні дитини надається у розмірі, встановленому на дату народження дитини", - повідомляє прес-служба.

У Рівному з'явився сайт, на якому можна отримати якісну безоплатну правову допомогу

Між тим, за інформацією прес-служби Рівненської обласної ради, депутати облради проситимуть Верховну Раду України внести зміни до Закону України від 27.03.2014 №1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» шляхом відновлення положень, що визначають розмір допомоги при народженні дитини залежно від черговості її народження у розмірі, встановленому на 01 січня 2014 року, та, у зв’язку з цим, передбачити відповідні видатки в Державному бюджеті України на 2014 рік. Принаймні так вирішили 5 червня члени постійної комісії з питань науки, освіти, культури та духовності Рівненської обласної ради (голова комісії – Світлана Левицька). Вони розглянули та одноголосно підтримали проект рішення «Про звернення депутатів Рівненської обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні».





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ