Ми у Facebook
11.07.2014, 02:08

Що робити, якщо дитина дратує? [+ПОРАДИ]

Зірватися на дитині означає показати своє безсилля. Багато конфліктів наростають тому, що мама не розуміє ні власних почуттів, ні причин поведінки малюка. Тільки дізнавшись їх, ви зможете уникнути роздратування.
Ви шалено втомилися. Немислима втома зазвичай не відпускає на першому році життя маляти, адже він завжди поруч з вами.

1. Щоб повернути енергію, спіть вдень разом з малюком - хоча б один раз на добу.
2. Якщо у вас занепад сил, попросіть лікаря прописати вітаміни.
3. Не намагайтеся виконувати по дому такий же обсяг роботи, як до пологів. Поговоріть з чоловіком про поділ обов'язків.
4. Попросіть тата підміняти вас одну ніч на тиждень, щоб ви могли виспатися.
5. Виділіть на тиждень хоча б годину-півтори на себе - можете почитати, подивитися телевізор, сходити в перукарню. Одна думка про вільний час буде гріти вас протягом тижня.

Карапуз лізе, куди не треба
Із 6 до 9 місяців малюк починає активно переміщатися по квартирі. Намагаючись невідривно слідувати за ним по п'ятах, ви накопичуєте втому і роздратування. Якщо ж ви спробуєте згорнути активність дитини, це напевно викличе у нього істерику.

1. Організуйте безпечний простір для малюка. Просто розчистіть місце на килимі і обгородіть його подушками та ковдрами, покладіть туди іграшки. Він буде зайнятий, а у вас з'явиться трохи часу для себе або на домашні справи.
2. Коли малюк піде, не смикайте його: "Туди не ходи!". Дитина ще не розуміє обмежень. Краще очистіть квартиру від небезпечних і тих, що можуть побитись, предметів. Для цього сядьте на підлогу і озирніться навколо на рівні очей.
3. Виходячи з дитиною на прогулянку, одягайтеся зручно. Якщо малюк полізе в калюжу, а ви на шпильках, ви, звичайно, розлютитеся. Зручний одяг дозволить вам довше бути на свіжому повітрі - це знімає роздратування.

10 правил французьких працюючих мам: Як виховувати дітей і бути успішною

Дитина діє наперекір
Ви одягаєте шапку - вона її стягує. Ви направо - вона наліво. Це не свідчення непокори, а прагнення проявляти власні бажання, яке виникає зазвичай з 1,5 років.

1. Не підвищуйте голос і не повторюйте по 20 разів одне і те ж прохання. У цьому віці слова зовсім марні. Для дитини головне - фізична активність. Тому і ваш вплив має бути фізичним. Якщо малюк біжить до дороги, зупиніть його за руку. Якщо не хоче додому, візьміть під пахву і несіть.
2. Хороша в цьому віці прогулянкова коляска - вона дещо обмежує свободу малюка. Так що ви зможете піти туди, куди потрібно.

Що приготувати своїм рідним

У малюка істерика
1. Намагайтеся не акцентувати на цьому увагу.
2. Якщо виник конфлікт, відведіть дитину в бік і вирішіть усе без свідків. Пам'ятайте: чим більше глядачів, тим сильніше буде надриватися крихітка.
3. Намагайтеся не забороняти ("не лізти в калюжу!"), а переключати увагу ("ось метелик полетів, підемо подивимося"). Пропонована вами дія теж має бути активною.

Малюк нічого не хоче
Саме так проявляється криза трьох років (виникає в 2-3 роки). Щоб не виходити з себе, пам'ятайте: «нічого не хочу» не означає «нічого не буду робити».

1. Не слухайте і не питайте «хочеш - не хочеш» (відповідь відома заздалегідь). Дійте! Замість «Ти хочеш їсти?» Краще сказати: «Тарілки вже на столі. Йдемо обідати».
2. Надайте дитині право вибору. «Ми йдемо в шапці. У якій хочеш - в синій чи червоній?». Шапка не обговорюється
3. Іноді йдіть на поступки - там, де можна. Ви кличете малюка у ванну, а він хоче грати в кубики. «Добре, ми спочатку покупаємося, а потім, якщо хочеш, ти пограєш в кубики».

Теорія кольору для дитячої кімнати

Намагайтеся не зриватися на своїх дітях, це до хорошого не приведе. Терпіння і ще раз терпіння! А головне ЛЮБОВ!





На правах реклами