Ми у Facebook
14.07.2014, 14:02

Генпрокуратура перевіряє банк Клименка на причетність до сепаратистів

Генеральна прокуратура перевіряє причетність банку ПАТ "Грін Банк" екс-голови Міндоходів Олександра Клименка до фінансування тероризму та сепаратизму на Сході України.
Клименка та інших посадовців Міндоходів також звинувачують в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживанні службовим становищем та владою - повідомляє прес-служба ГПУ.

Під час обшуку в приміщенні банку було знайдено та вилучено грошові кошти у розмірі майже 15 млн грн та 150 тис дол США. Окрім цього, в аналогічних банківських упаковках одного з українських банків також було вилучено 750 тис грн, знайдених у громадянина.

17 банків підозрюють у фінансуванні сепаратистів

ГПУ зазначає, що найбільше клієнтів ПАТ "Грін Банк", які знімали великі суми коштів готівкою, є мешканцями Донецької та Луганської областей. Також встановлено ще двох клієнтів банку, які отримували грошові кошти готівкою в сумі понад 19 млн грн кожен.

Вказане провадження відкрито за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України.

Які банки збанкрутували після Майдану ІНФОГРАФІКА

ГПУ нагадує, що протягом 2012 - 2013 років Клименком, його поплічники та колишнім керівництвом держави вкрадено близько 6 млрд грн.





На правах реклами