Ми у Facebook
16.07.2014, 12:44

В Україні подорожчають білоруські пиво, молоко та солодощі

Україна у відповідь на дискримінаційні недружні дії з боку Республіки Білорусь стосовно українських виробників напоїв і продуктів харчування запровадила спеціальні мита на поставки білоруських молочних продуктів, кондитерських виробів і пива.
Відповідне рішення ухвалила Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі, повідомляє урядове видання «Урядовий кур`єр».

У Брестській фортеці досі можна побачити радянські танки та солдатів [+Фото]

Зокрема, на молоко, вершки, йогурти, кефіри, вершкове масло, а також на кондитерські вироби з цукру, шоколад і борошняні солодощі, що імпортуються з Білорусі, запроваджується мито у розмірі 55,29% від митної вартості цієї продукції. Для білоруського солодового пива Україна запроваджує мито у розмірі 60,05% від митної вартості.

Спеціальні мита застосовуватимуться до вказаних товарів до 31 грудня 2016 року. Рішення комісії набуває чинності за 10 днів від моменту його публікації.

Мешканці Рокитнівщини на Трійцю могли спрощено перетнути кордон з Білоруссю

Із 1 травня Білорусь запровадила ліцензування імпорту пива із-за кордонів Митного союзу. Українські виробники пива назвали це дискримінаційними заходами і повідомили, що в Білорусі від них зажадали підвищити роздрібну ціну на свою продукцію більш ніж удвічі, що автоматично робить українське пиво неконкурентоспроможним на білоруському ринку. Аналогічні заходи Білорусь застосувала і до українських кондитерів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ