Ми у Facebook
23.07.2014, 12:28

Сурогатне материнство – шанс відчути жіноче щастя

У нинішній складний час багато хто з нас по-особливому відчуває важливість сім'ї, вагомість підтримки збоку найближчих, найдорожчих людей. Чи не для кожної жінки вагома складова поняття «щастя» – це міцна родина, що тримається на любові, повазі та взаєморозумінні. А яка сім'я без дитячого сміху?
Та, на жаль, не кожній жінці Богом судилося виносити і народити дитину. Слова лікарів про те, що жінка не зможе мати власних дітей, багатьма сприймаються ледь не як вирок. Скільки сліз пролито в таких випадках, скільки сімей зруйновано!.. Здавалося б, ситуація – куди вже складніше. Проте, вихід є! І зветься він – сурогатне материнство.

Що це таке


У випадках, коли жінка фізично не може виносити і народити дитину, єдиним способом мати біологічно рідну дитину є використання послуг сурогатної матері. Завдяки передовим медичним технологіям тисячі бездітних пар змогли реалізувати свою мрію – мати власну дитину, яка пов'язана з ними генетично.

Сурогатне материнство
– це один з методів допоміжних репродуктивних технологій, при якому жінка (сурогатна мама) свідомо і на умовах, затверджених у договорі, готова пройти процедуру переносу до своєї матки ембріона, заплідненого з використанням процедури екстракорпорального запліднення (ЕКЗ) з власними чи донорськими яйцеклітинами та/чи сперматозоїдами; а також готова виносити та народити генетично чужу їй дитину, яка потім буде віддана на виховання іншим особам (генетичним батькам).
Сурогатне материнство – це шанс для тих пар, які зазнали невдачі у лікуванні непліддя за допомогою інших методів допоміжних репродуктивних технологій (наприклад, ЕКЗ, донорство яйцеклітин та сперматозоїдів). Саме сурогатне материнство стає часом єдиною можливістю мати дитину для жінок, які перенесли операції на матці та придатках, наприклад, операцію з видалення матки через міому, кровотечі під час пологів тощо. Про програму сурогатного материнства варто замислитись і жінкам з деформацією матки, а також у випадку важкої хвороби, яка може загрожувати нормальному перебігу вагітності або навіть створювати загрозу для життя жінки (наприклад, цукровий діабет).

Як визначає поняття «сурогатне материнство» закон? Згідно з діючим законодавством, сурогатне материнство характеризують три ознаки:
- свідоме і цілеспрямоване виношування жінкою дитини з метою наступної передачі цієї дитини генетичним батькам;
- попередня взаємна домовленість між сурогатною матір’ю і генетичними батьками, відповідно якої відбувається процедура ЕКЗ та перенос ембріона в тіло сурогатної матері;
- наявність генетичного зв’язку дитини з обома або хоча б одним з потенційних батьків.

Існує два види сурогатного материнства: традиційне та гестаційне.
Традиційне сурогатне материнство передбачає генетичний зв’язок між сурогатною мамою і дитиною, яку вона виношує для іншої пари. У більшості держав світу, в тому числі, в Україні, даний вид сурогатного материнства категорично заборонений і розглядається як продаж матір’ю своєї дитини.

Гестаційне сурогатне материнство виникло тільки з розвитком допоміжних репродуктивних технологій і методів лікування непліддя. У цьому випадку сурогатна матір не має генетичного зв’язку з виношуваною дитиною. Вона виношує ембріон біологічних батьків-замовників, або потенційних батьків, один з яких не має генетичної спорідненості з дитиною (якщо вони скористались донорськими яйцеклітинами або сперматозоїдами).
[url]=http://catalog.ogo.rv.ua/articles/view/2014-07-15/53099.html
Скільки коштує сурогатна мама в Україні[/url]

Як це відбувається

Вас зацікавила інформація про програми сурогатного материнства і ви хочете дізнатись, де їх реалізовують? Ми розкажемо вам про одне з таких місць. У місті Львові працює Благодійний Фонд «Хай нас буде більше!». У співпраці з медичним центром «Інтерсоно» він працює над програмами сурогатного материнства. У рамках цих програм пацієнтам надається повний спектр послуг, які включають попередній відбір сурогатної матері, цикл ЕКЗ, медикаментозну підтримку вагітності, спостереження вагітності, організацію народження дитини і повну юридичну та адміністративну підтримку впродовж усієї програми.

Коли до спеціалістів Благодійного Фонду «Хай нас буде більше!» звертається подружня пара із проханням знайти для них сурогатну маму, необхідний деякий час, щоб знайти жінку, яка погодиться стати сурогатною матір’ю та впевнитись у тому, що вона абсолютно здорова – як фізично, так і психологічно. Після цього для пацієнтів-батьків і сурогатної мами організовується зустріч, під час якої є можливість обговорити і узгодити всі юридичні, моральні та практичні аспекти.

Юридична служба Благодійного Фонду надає повний пакет документів для урегулювання співпраці потенційних батьків та сурогатної мами, щоб після народження малюка не виникало проблем з виданням свідоцтва про його народження.

Благодійний фонд «Хай нас буде більше!» діє згідно з українським законодавством. Недарма відомо, що українське законодавство є лояльним у сфері репродуктивної медицини. Більше того, медичний центр «Інтерсоно», що є постійним партнером фонду, застосовує й реалізує найсучасніші та найефективніші технології репродуктивної медицини, використовуючи останні світові досягнення у цій сфері. Враховуючи те, що допоміжні репродуктивні технології, а також посередницькі послуги з їх організації обмежені законодавством багатьох країн світу, Благодійний фонд «Хай нас буде більше!» надає допомогу у здійсненні своєї мрії – стати люблячими батьками – громадянам усіх країн світу!

Треба бути обережним і не приймати пропозиції стати сурогатною мамою від невідомих осіб в мережі Інтернет. Адже, коли Ви займаєтесь пошуком підходящої кандидатури через Інтернет, зберігається високий ризик того, що Вас обдурять. Деякі жінки підробляють довідки про стан свого здоров’я, щоб узяти участь у програмі, деякі – намагаються не допомогти іншим, а влаштувати своє власне особисте життя. Замість цього Благодійний Фонд «Хай нас буде більше!» пропонує гарантований рівень послуг репродуктивної медицини і успішне подолання проблеми непліддя!

Медичний бік справи


До участі у програмі сурогатного материнства допускаються одружені пари віком до 50 років, в яких жінка має медичні покази до програми (відсутність чи дефекти розвитку матки, фіброматозні вузли, ендометріоз), неодноразові невдалі спроби ЕКЗ, діагнози, при яких вагітність загрожує здоров’ю чи навіть життю жінки (наприклад, важка ниркова недостатність) і т.д.).
Діагноз повинен бути затверджений документально.
Насамперед узгоджуються юридична та фінансова сторона програми. Для цього пара повинна звернутись до представників Благодійного Фонду, де отримає повну інформацію.
Після підписання договору пацієнтам пропонують кандидаток на сурогатну маму.
Всі кандидатки попередньо проходять повне медичне обстеження (25 аналізів та оглядів) у медичному центрі «Інтерсоно». Кожна з кандидаток повинна мати мінімум одну власну здорову дитину. Вік жінки повинен перебувати в межах 20-35 років.
У відповідності до планованого лікування пацієнти повинні також пройти визначені обстеження.
Якщо жінка у стані продукувати яйцеклітини самостійно, пара до початку програми проходить такі обстеження:
Для обох партнерів:
Аналіз на СНІД;
Гепатити В і С;
Сифіліс.
Для чоловіка:
Спермограма (за рекомендацією лікаря можливі інші додаткові обстеження сперми).
Для жінки:
УЗД обстеження органів малого тазу;
Огляд гінеколога (цитологія та бакпосів виділень);
TORCH-інфекції;
Обстеження грудних залоз;
УЗД щитовидної залози;
Гормони (АМГ, естрадіол, прогестерон, ЛГ, ТТГ, Т4);
Загальноклінічні лабораторні обстеження (загальний аналіз крові, коагулограма, біохімія, загальний аналіз сечі);
Довідка від терапевта про те, що у жінки немає протипоказів до наркозу.
Якщо будуть використовуватись донорські яйцеклітини:
Для обох партнерів:
Аналіз на СНІД;
Гепатити В і С;
Сифіліс.
Для чоловіка:
Спермограма (за рекомендацією лікаря можливі інші додаткові обстеження сперми).
Інші обстеження для жінки не вимагаються.
Інколи лікар може індивідуально рекомендувати необхідні додаткові обстеження. Це обговорюється під час візиту до лікаря.

Нова інтернет-послуга: купити позитивний тест на вагітність [ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ]


Відгуки жінок, які стали сурогатними матерями


Найстрашнішою в моєму житті була думка, що не зможу мати дітей

Мені 22 роки, маю доньку, якій два з половиною рочки. Найстрашнішою в моєму житті була думка, що не зможу мати дітей, оскільки зараз майже кожна п'ята жінка має якісь захворювання. Звичайно, коли в мене народилась повноцінна і здорова дитина, мої страхи зникли.

Нещодавно я вирішила стати сурогатною мамою. В грошах у моїй родині страшної потреби немає, але і зайвими вони не будуть, однак з відчаю я свого вибору не робила. Річ у тім, що ще колись раніше я задумалась над тим, щоб допомогти жінці, яка дійсно не може мати того дарунка життя. Але то були звичайні думки – поки одного разу у клініці мені не запропонували стати сурогатною мамою. Звичайно, я дуже розхвилювалась і почала радитись з чоловіком. Спочатку він не розумів, навіщо мені це потрібно і як я все перенесу. Але, побачивши, що я дійсно серйозно налаштована, сказав, що буде мене підтримувати до самого кінця програми. Нарешті закінчились усі обстеження і всі результати були позитивними. Мене вибрали біологічні батьки, вони іноземці, дуже милі люди, які дійсно чекають того неземного чуда, яким є дитина. Сподіваюсь, я зможу їм допомогти, бо для них це настільки довгоочікувана подія, що вони хвилюються, напевно, більше, ніж я сама.


Саме з нашими дітьми приходить сенс життя


Я прийшла на програму через фінансові проблеми в сім’ї, але після знайомства з Сільвією та Артуром прийшло розуміння, що це дещо більше, ніж проста фінансова винагорода. Чомусь я завжди думала, що пари, які звертаються до програми сурогатного материнства, мають бути старшими людьми (маю на увазі 40-45 років). А насправді виявилось, що до мене звертаються молоді люди, яким просто не повезло, і вони не в змозі самостійно, без додаткової підтримки, завести дитину. Саме тоді я і зрозуміла, наскільки важлива для них ця програма, адже саме вона допоможе втілити в життя їхню найзаповітнішу мрію – мати дитину.
Спочатку було якось не по собі від кількості оглядів і аналізів. Але працівники «Інтерсоно» доступно і чітко роз’ясняли кожен процес підготовки до преносу, послідовність прийому ліків. Жодного разу я не помітила байдужість та недбалість до себе або інших клієнтів. Працівники готові відповісти на усі питання, і немає значення чи це при зустрічі, чи телефоном.
Також хочу розповісти про мою першу зустріч з батьками. Це було щось неймовірне. Перш за все вразила їхня щирість та небайдужість, як до мене так і до моєї родини. Мені здавалося, що я з ними давно знайома, навіть мовна перешкода не була проблемою. Тільки люди, які дійсно переживають за усіх, могли привести подарунки для дітей настільки якісно підібрані, ніби вони давно з ними знайомі і добре знають їх звички. Наприклад, моїй донечці (їй 2,5 роки) подарували ляльку, яка плаче, сміється та говорить, так Марія не розлучається з нею й досі. Хлопці також отримали подарунки для дітей свого віку, Артур і Сільвія навіть про таку дрібничку як батарейки подбали.
Я добре пам’ятаю їхній вираз обличчя, коли воно дивилися на екран монітора, та бачили крихітні ручки та ніжки своєї дитини. Як затамували подих, коли лікар слухала серцебиття. А також неймовірну радість обох і особливу гордість Артура, коли сказали, що буде хлопчик. Саме в такі моменти впевнюєшся в правильності своїх рішень.
Згадую свій перший погляд та дотик до своїх дітей. Їхні перші посмішки, плач, кроки, слова. Яка радість від кожного проведеного дня з ними, без них мої дні просто не існують. Я задоволена тим, що можу допомогти відчути такі відчуття ще комусь, адже саме з нашими дітьми приходить сенс життя. Є для кого працювати, жити.


КУДИ ЗВЕРТАТИСЬ
Для відповіді на фінансові, юридичні питання, що стосуються програми сурогатного материнства, пацієнти можуть звертатись безпосередньо до керівника Благодійного Фонду «Хай нас буде більше!» Мар’яни Свірчук smo@intersono.ua. Щоб отримати інформацію про медичну частину програми, звертайтесь до медичного координатора програми сурогатного материнства Катерини Соколовської kss@med.intersono.ua.





На правах реклами