Ми у Facebook
25.07.2014, 09:55

Військові з Рівненщини у зоні АТО: люди у звільненій Луганщині були в інформаційному вакуумі

Фото: telegraf.com.ua

Армійці з Рівненщини кажуть, що за два місяці сепаратисти та російський «зомбоящик» створили чимало «страшилок» про українських солдатів. І тепер населення звільнених від терористів міст Луганщини у спілкуванні з армійцями бачать, як ницо тих увесь час оббріхували.
Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

У зоні АТО загинув ще один рівнянин

«Після бою під Рубіжним ми почали розбиратися у всіх аспектах подій і виявилося, що місцеві люди мали хибне уявлення про нас. Терористи переконували людей, що наші підрозділи прибули туди убивати і «зачищати». А це викликало агресію. Після тривалого спілкування, здається, люди нам повірили та навіть почали допомагати», - зазначив командувач військ ОК «Північ» генерал-лейтенант Ігор Колесник.

Перша така зустріч з луганчанами була в місті Кремінна, додав полковник Володимир Яцентюк.

Хто не підпадає під мобілізацію?

За його словами, після виступу самі люди сказали, що два перших місяці АТО були в інформаційному вакуумі.

«Ми пояснюємо завдання і цілі Збройних Сил, з якою метою підрозділи прибули на Донбас, як ми можемо допомогти відновити регіон, а людям - повернутися до мирного життя. Люди на сході повинні відчути, що вони не самі, не кинуті напризволяще», - зазначив офіцер.

«І оця ідеологія поділу «західники»-«східняки» повинна бути подолана. Ми - усі українці, ми - усі брати і сестри», - додав він.





На правах реклами